Tidligere Metal-boss Georg Poulsen er død - 84 år

Den tidligere forbundsformand i Dansk Metal Georg Viggo Poulsen er onsdag aften død i en alder af 84 år, skriver BT på sin hjemmeside.

Ifølge avisen faldt han pludselig om under et besøg i forlystelsesparken Dyrehavsbakken nord for København.

Vidner på stedet mener, at der skal være tale om et ildebefindende, skriver bt.dk.

Som mangeårig forbundsformand i Dansk Metal var Georg Poulsen en mand med kontante og konstruktive meninger.

Den stærke smed begyndte sin faglige karriere i 1958, da kollegerne på værftet i hjembyen Helsingør valgte ham til tillidsmand.

Siden blev han fællestillidsmand og formand for byens Dansk Metal-afdeling. I 1973 hentede fagforbundet ham ind i forbundshuset som faglig sekretær, og fem år senere blev han valgt som ny forbundsformand.

Selv om værftstiden lå bag ham, stod skibsbyggeriet i mange år Georg Poulsens hjerte nær, og han kæmpede en brav kamp for at holde industrien i live.

Georg Poulsen blev også kendt som en formand, der altid gik efter resultater, og som satte en stor ære i selv at klare paragrafferne og formulere teksten i overenskomsterne.

Han var desuden en af den slags fagforeningsfolk, som arbejdsgiverne foretrækker - driftsikker, kontant og med stor fornemmelse for, hvordan modparten tænker.

En så stor forståelse, at da Georg Poulsen i 1991 måtte forlade Metal-posten på grund af sin alder, kastede sig over bestyrelsesposterne i erhvervslivet - han har blandt andet siddet i bestyrelsen i ISS, Aarhus Flydedok, BankInvest, Storebæltsforbindelsen og Dansk Erhvervsinvestering.

Ud over at sidde i forskellige bestyrelser tog Georg Poulsen ofte ud og holdt foredrag om sit liv i fagbevægelsen. Ligesom den tidligere danske mester i 4x1500 meter løb stadig trak i løbeskoene i sine sidste leveår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip