Tidligere Metal-boss Georg Poulsen er død - 84 år

Den tidligere forbundsformand i Dansk Metal Georg Viggo Poulsen er onsdag aften død i en alder af 84 år, skriver BT på sin hjemmeside.

Ifølge avisen faldt han pludselig om under et besøg i forlystelsesparken Dyrehavsbakken nord for København.

Vidner på stedet mener, at der skal være tale om et ildebefindende, skriver bt.dk.

Som mangeårig forbundsformand i Dansk Metal var Georg Poulsen en mand med kontante og konstruktive meninger.

Den stærke smed begyndte sin faglige karriere i 1958, da kollegerne på værftet i hjembyen Helsingør valgte ham til tillidsmand.

Siden blev han fællestillidsmand og formand for byens Dansk Metal-afdeling. I 1973 hentede fagforbundet ham ind i forbundshuset som faglig sekretær, og fem år senere blev han valgt som ny forbundsformand.

Selv om værftstiden lå bag ham, stod skibsbyggeriet i mange år Georg Poulsens hjerte nær, og han kæmpede en brav kamp for at holde industrien i live.

Georg Poulsen blev også kendt som en formand, der altid gik efter resultater, og som satte en stor ære i selv at klare paragrafferne og formulere teksten i overenskomsterne.

Han var desuden en af den slags fagforeningsfolk, som arbejdsgiverne foretrækker - driftsikker, kontant og med stor fornemmelse for, hvordan modparten tænker.

En så stor forståelse, at da Georg Poulsen i 1991 måtte forlade Metal-posten på grund af sin alder, kastede sig over bestyrelsesposterne i erhvervslivet - han har blandt andet siddet i bestyrelsen i ISS, Aarhus Flydedok, BankInvest, Storebæltsforbindelsen og Dansk Erhvervsinvestering.

Ud over at sidde i forskellige bestyrelser tog Georg Poulsen ofte ud og holdt foredrag om sit liv i fagbevægelsen. Ligesom den tidligere danske mester i 4x1500 meter løb stadig trak i løbeskoene i sine sidste leveår.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip