Tidligere minister skal skaffe milliarder til EU

Henning Christophersen, tidligere finansminister og EU-kommissær, bliver formand for en ny arbejdsgruppe under EU-Kommissionen, der skal rejse 300 milliarder euro til investeringer i infrastruktur.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Udvalget, som den 74-årige venstremand skal stå i spidsen for, skal finde private investorer, der i samarbejde med EU har penge og lyst til at udbygge unionens veje, tog og anden infrastruktur.

Ekspertgruppen udspringer af de drøftelser, som EU's transportministre holdt i september.

Den nye arbejdsgruppe skal forstås som en gave til især de sydeuropæiske lande, siger EU-ekspert og professor ved Københavns Universitet Marlene Wind.

- Det er især Frankrig og Italien, der har været problembørn og råbt efter andre initiativer end bare nedskæringer, siger hun.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger har udvalget skrevet en liste over investorer, der kan forvente besøg fra den såkaldte Christophersen-Bodewig-Secchi-gruppe.

Listen tæller nordeuropæiske pensionskasser, investeringsfonde i London og den norske pensionsfond.

PFA Pension, et af Danmarks største pensionsselskaber med værdier for 400 milliarder kroner, tager godt imod invitationen.

Selskabet investerer i øjeblikket tre milliarder kroner i infrastruktur, blandt andet vindmølleparker i Danmark.

- Vi er interesserede i alle de steder, hvor det giver et fornuftigt afkast, siger chefstrateg i PFA Pension Henrik Henriksen.

Henning Christophersen var medlem af Folketinget for partiet Venstre fra 1971-84, formand i seks år og blev udenrigsminister i SV-regeringen 1978-1979.

Han var finansminister i firkløverreringen, der bestod af De Konservative, Venstre, Centrum-Demokraterne og Kristeligt Folkeparti, i 1982-84, hvorefter han forlod dansk politik til fordel for en post som EU-kommissær.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip