Tidligere overvismand stiller op for Socialdemokraterne

Den tidligere overvismand Christen Sørensen stiller op til Folketinget for Socialdemokraterne i Aarhus Nordre Kreds.

Han er eneste kandidat og bliver officielt valgt som kandidat på et ekstraordinært møde tirsdag aften. Det oplyser kredsformand Jette Buus Gravesen i en pressemeddelelse.

- Vi har taget os god tid til at finde den helt rigtige kandidat. Allerede på det ordinære kredsrepræsentantskabsmøde i marts blev det slået fast, at vi primært var på udkig efter en kandidat med stærke socialdemokratiske holdninger.

- I Christen Sørensen har vi fået en kandidat med kompasset i orden og styr på økonomien, siger Jette Buus Gravesen i en pressemeddelelse.

Hun fremhæver Christen Sørensens "skarpe tunge", at han ikke er bange for at kalde "en spade for en spade", samt at han trods sin uddannelse som professor i økonomi ikke ligger under for akademikersproget på Christiansborg.

Christen Sørensen var økonomisk overvismand fra 1985 til 1988. Fra 1988 til 2006 var han medlem af Det Økonomiske Råd i sin egenskab af bestyrelsesformand for AE-Rådet.

Han trak sig fra AE-Rådet og dermed Det Økonomiske Råd efter en kontrovers om kollegaen Jan Rose Skaksen. Han beklikkede Jan Rose Skaksens etik og moral og krævede, at han skulle forlade formandskabet.

Men det afviste daværende overvismand Peter Birch Sørensen, hvorfor Christen Sørensen sagde farvel og tak.

Kontroversen med Jan Rose Skaksen var nogle år gammel. Christen Sørensen beskyldte ham for ikke at ansætte folk på baggrund af deres kvalifikationer, men på grund af venskaber.

Peter Birch Sørensen, overvismanden, har han også siden lagt sig ud med med kritik af både regnemetoder og konklusioner i de rapporten, der har stor vægt i tilrettelæggelsen af den økonomiske politik og debat.

Han var en af de første, der begyndte at advare om en ophedning af økonomien forud for den økonomiske krise og har siden højlydt krævet et opgør med de økonomer, politikere og finansinstitutioner, der var med til at køre økonomien i sænk.

Christen Sørensen er cand.polit. i nationaløkonomi og var fra 1996 til 2001 leder af Institut for Økonomi på Syddansk Universitet, hvor han også har været tilknyttet efterfølgende som professor.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip