Tidligere PET-agent: Mansour har opfordret til at dræbe mig

Afhøringen af den tidligere agent for Politiets Efterretningstjeneste Morten Storm har mandag udløst ophidset snak i Retten på Frederiksberg.

"Svin", hvisles der fra unge skæggede mænd på tilhørerpladserne i nævningesagen, hvor islamisten Sam Mansour er tiltalt for at opfordre til terror og for dødstrusler.

Også niqab-klædte kvinder reagerer med vredesudbrud.

Betjente iført skudsikre veste bevogter den tidligere agent, og andre betjente står klar til at gribe ind mod tilhørerne.

Især da Morten Storm taler om, hvorfor han har betegnet profeten Muhammed som pædofil, er der uro blandt tilhørerne.

Det skyldes, forklarer han, at profeten havde sex med en pige på ni år.

Engang tilhørte Storm det samme ekstremistiske salafistiske miljø som Mansour. Men Storm droppede sin muslimske tro.

På Facebook har Sam Mansour offentliggjort en hjemmegjort plakat med foto af Morten Storm. Den er lavet i westernstil. "Wanted dead or alive," står der blandt andet.

I panden på fotoet af Morten Storm står der al-Murtad. Det betyder den frafaldne.

- Det er en direkte opfordring til drab, siger Morten Storm fra vidneskranken. På plakaten er citeret koranvers om at tage et liv for et liv.

Tilsyneladende hentyder Sam Mansour til, at Storm skal have hjulpet CIA med at slå en militant islamist ihjel.

På Facebook har Sam Mansour blandt andet informeret Storm om, at muslimer er "klar til at slagte dig."

- Jeg kan ikke engang bo i Danmark på grund af folk som Mansour, siger Morten Storm. Han bor i dag i udlandet og har fået et andet navn.

- Jeg har måttet rejse langt for at forklare jer disse ting, siger Storm til nævningetinget.

Under afhøringen oplyser Mansours forsvarer, advokat Thorkild Høyer, at Morten Storm på sin egen Facebook-side mandag morgen har publiceret den omdiskuterede plakat.

Desuden borer advokaten i, at Storm på sin profilside har fremlagt et foto af Mekka. Det skulle forestille den hellige by efter at være blevet ramt af en atombombe.

Da advokaten vil fortsætte med at konfrontere Storm med dennes gøren og laden på det sociale medie, protesterer senioranklager Jakob Buch-Jepsen.

Flere gange kommer det til mundhuggerier mellem de to parter.

Under sagen vil anklagemyndigheden gå efter at få Mansour straffet med mere end fire års fængsel for opfordringer til terror og dødstrusler. Den tiltalte nægter sig skyldig.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip