Tidligere redaktionschef er sigtet i Se og Hør-sagen

admin

|

25/06/2014

Dagens topnyheder

En tidligere redaktionschef på Se og Hør er blevet sigtet i forbindelse med sagen om Se og Hørs såkaldte tys-tys kilde.

- Jeg kan bekræfte, at vi har rejst sigtelse mod en tidligere redaktionschef, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi til Ritzau.

Ifølge Politiken skulle det dreje sig om en af de medarbejdere, der blev sendt hjem, da sagen om tys-tys kilden begyndte at rulle i BT i slutningen af april.

BT kunne med udgangspunkt i en nøgleroman af den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen afsløre, at bladet fra 2008 til 2012 betalte tys-tys kilden for oplysninger om de kendtes og de kongeliges brug af kreditkort.

Tys-tys kilden var ansat i IBM, hvor han udførte opgaver der udførte opgaver for PBS, det nuværende Nets, og det gav ham adgang til oplysninger om, hvor og hvornår kreditkort blev brugt.

Ken B. Rasmussen har tidligere fortalt til Ritzau, at det var den nu sigtede redaktionschef, der skrev under på bilagene, så tys-tys kilden kunne få sine penge.

Siden sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger kom frem, er flere personer blevet sigtet i sagen.

Det drejer sig om de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, udgiverdirektør Per Ingdal, der i sidste uge forlod jobbet som konsekvens af sagen, journalisterne Ken B. Rasmussen og Kasper Kopping samt naturligvis tys-tys kilden.

Desuden er Aller Media A/S, der udgiver Se og Hør, sigtet som "juridisk person" i sagen.

Den tidligere redaktionschef blev sigtet af politiet 18. juni, og han er ikke den sidste, der bliver sigtet i sagen.

- Vi har flere sigtelser på vej, men jeg kan ikke sige hvornår, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Ritzau.

- Det afhænger af, hvordan efterforskningen skrider frem, fortsætter han.

/ritzau/