Tidligere redaktør skal være hofmarskal

Dronningen har udnævnt sin nye hofmarskal.

Det bliver journalisten Michael Ehrenreich, der blandt andet har været redaktør på Kristeligt Dagblad, der skal være regentens højre hånd. Det oplyser hoffet.

Michael Ehrenreich, der er uddannet journalist i 1979, kommer direkte fra stillingen som direktør i Det Udenrigspolitiske Selskab, hvor han har siddet siden 2013. Samtidig har han været et kendt ansigt i medierne på grund af sin store indsigt i udenrigspolitiske forhold - især amerikansk politik.

Men inden direktørstillingen er Ehrenreichs journalistiske cv langt. Han var medredaktør på Kristeligt Dagblad gennem ni år frem til 2012. Og før den tid var han mere end tyve år på Berlingske - blandt andet som korrespondent i London i Storbritannien og i Washington DC, USA.

Han var også medlem af avisens chefredaktion fra 1997 og fire år frem, indtil han blev chefredaktør frem til 2003.

Michael Ehrenreich afløser Ove Ullerup, der meddelte sin afgang i sommer efter 11 år på posten for at vende tilbage til Udenrigsministeriet og et job som ambassadør i Stockholm.

Michael Ehrenreich fyldte 60 år i februar. Og han betegnes fra alle sider som indbegrebet af det klassiske begreb ordentlighed. Og da han forlod Kristeligt Dagblad var det ikke fordi, han var udbrændt - tværtimod havde han lyst til at prøve noget nyt.

- Måske skal de være noget helt uden for avisbranchen, sagde han dengang til avisen.

Og med jobbet som hofmarskal kan han næsten ikke komme længere væk fra denne branche. I sit nye job får Michael Ehrenreich blandt andet ansvaret for hoffets økonomi og ceremonielle arrangementer.

Den nye hofmarskal begynder i jobbet 15. februar 2015, oplyser hoffet.

/ritzau

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip