Tidligere stjerne vil være atletikpræsident

Atletikverdenen skal have en ny mand på toppen af hierarkiet, og torsdag meldte den første sig på banen.

Briten Sebastian Coe, der selv vandt OL-guld på 1500-meter ved OL i 1980 og 1984, har torsdag annonceret, at han går efter præsidentposten. Coe er i dag vicepræsident i forbundet (Iaaf, red.).

- Vi står på kanten af en meget vigtig tid for atletik, og det er den perfekte timing for at åbne en diskussion om fremtiden. Den diskussion skal baseres på, hvordan vi bygger videre på de mange ting, vi har opnået de seneste år, og samtidig anerkende, at vi har nye udfordringer i en ny tid, og hvordan vi kan tackle de udfordringer med vision og ambition, siger han på twitter.

- Jeg mener, at jeg har noget at bidrage med i de diskussioner, og det er derfor, at jeg i dag officielt annoncerer mit kandidatur til præsidentposten i Iaaf, skriver han videre.

Sebastian Coe stod i øvrigt i spidsen for det team, der organiserede det meget roste OL i London i 2012, og han er favorit til at overtage den øverste post i atletikforbundet.

Den nuværende Iaaf-præsident, 80-årige Lamine Diac, har meddelt, at han træder tilbage efter 16 år på posten. Det gør han på kongressen i forbindelse med VM i Beijing i august i næste år.

Det ventes at den tidligere stangspringslegende, ukraineren Sergej Bubka, også stiller op til præsidentposten. Også han er allerede vicepræsident i Iaaf.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip