Tidligere Tinkoff-rytter om Riis-exit: Ingen vindere

Skal man tro den tidligere cykelrytter Anders Lund, vil alle omkring Tinkoff-Saxo tabe på, at Bjarne Riis søndag forlod cykelholdet, som han selv ejede i 13 år og har været en del af endnu længere.

- Først og fremmest vil det skabe en masse støj og spekulationer, som rytterne skal forholde sig til. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen er glade for det her. Der er ingen vindere. Heller ikke Oleg Tinkov, for han mister stabilitet og kontinuitet, siger Anders Lund.

Anders Lund har været professionel cykelrytter i syv år, fem af årene på Bjarne Riis' hold, og det sidste halvandet år med Oleg Tinkov som hovedsponsor. Lund stoppede sin karriere efter sæsonen 2013 og er nu blandt andet ekspertkommentator på TV2.

- Det vil ikke gøre det nemmere for Oleg Tinkov at hente nye ryttere til holdet. De vil være bange for stabiliteten, fortsætter han.

Anders Lund har selv set Oleg Tinkov opføre sig højrøstet og småskørt i forbindelse med Tour de France i 2012, hvor russeren lige var trådt til som hovedsponsor sideordnet med den danske investeringsbank Saxo Bank.

Han så også Oleg Tinkov svine Alberto Contador til, da han kun blev nummer fire i Tour de France i 2013.

- Rytterne vil komme til at få meget mere direkte i hovedet nu. Bjarne Riis var en stødpude. Den næste i hierarkiet er Steven de Jongh, og jeg kan ikke lige se ham tage fra.

- Først og fremmest er Riis god til at have is i maven. Hvis det ikke lige går så godt, er han ikke den, som eksploderer i et raserianfald. Så kommer han ind i bussen, siger "ok, vi justerer lidt her og der og gør det anderledes og prøver igen i morgen", siger Anders Lund.

Firmaet bag det russiske cykelhold meddelte søndag, at Bjarne Riis og holdet efter gensidig forståelse har ophævet alle kontrakter mellem dem.

Tinkoff-Saxo vil snart melde ud, hvordan holdet skal organiseres efter Riis' exit.

/ritzau/

 

Dagens Gossip