Tidligere topchef i VW er ikke sigtet

Den tyske statsanklagemyndighed siger, at der ikke er rejst formel sigtelse mod den tidligere topchef i VW Martin Winterkorn i modsætning til, hvad der blev oplyst i sidste uge, hedder det i en officiel erklæring.

Det skriver dpa med henvisning til anklagemyndigheden i Braunschweig, som beklager fejlinformationen.

Den officielle erklæring om efterforskningen havde en "ukorrekt formulering," hedder det.

- Ingen personer er indtil videre sigtet i efterforskningen, hedder det i beklagelsen, hvor Winterkorns navn slet ikke nævnes.

Den afgåede topchef for den tyske bilkoncern siger, at han ikke havde noget kendskab til manipuleringer af udslipstests.

VW indrømmede tirsdag i sidste måned, at en særlig snydesoftware i dieselbiler gjorde køretøjerne mere miljøvenlige under test, mens de i daglig drift reelt forurenede langt mere.

Det er myndighederne i USA, som har opdaget svindlen, og de tyske myndigheder siger, at de ikke havde noget kendskab til den.

Den 68-årige Winterkorn var en af de helt tunge drenge i tysk industri, og hans person var et symbol på tysk topkvalitet.

Winterkorn er ingeniøruddannet, og han var nærmest berygtet for selv at ville tjekke alle detaljer, inden en ny bilmodel skulle præsenteres.

Volkswagen vil efter skandalen indkalde 11 millioner biler, der skal have udskiftet de dele, som gjorde det muligt for VW at snyde med udledningen af såkaldte NOx-partikler.

En udskiftning af den famøse software, som de amerikanske miljømyndighederne har afsløret, vil ifølge analytikere koste Volkswagen langt over 40 milliarder kroner.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip