Tidligere topdommer: Fifa medansvarlig for Neymar-skade

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har grund til selvransagelse, efter at den brasilianske verdensstjerne Neymar fredag aften brækkede en ryghvirvel og nu er færdig ved VM.

Fifa har nemlig ansvaret for dommerne ved slutrunden, og ifølge den tidligere topdommer Urs Meier er der denne gang blevet tilladt alt for meget i kampene.

- Fifa er medansvarlig for Neymars uheld. Fodbolden er ved dette VM for fysisk betonet, og der skal alt for meget til, før der bliver givet gule kort. Spillerne sparker, holder, river og brokker sig - og grænserne bliver på alle områder overskredet, skriver Urs Meier på Focus Online.

- Dommerne ser gennem fingre med for meget og griber stort set ikke i brystlommen efter kort, lyder kritikken fra schweizeren.

Den i dag 55-årige Urs Meier dømte i sin aktive karriere i to VM-slutrunder og passede også fløjten i Champions League-finalen i 2002.

Men udviklingen ved VM i Brasilien bryder han sig ikke om. Han hæfter sig ved, at der i fredagens kvartfinale mellem værtsnationen og Colombia blev fløjtet 54 frispark, men at der samtidig blot blev givet fire gule kort.

- Man tolererer vanvittig meget. Så skal man ikke undre sig, når nogen kommer til skade. Det tager man med i købet.

- Efter VM skal man diskutere, om dette er den rigtige vej at gå. Vil man virkelig have denne form for fodbold? Fine teknikere som Neymar og Mesut Özil lider under det. De kommer slet ikke ind i kampene, fordi de ved enhver given lejlighed bliver sparket ned, mener Urs Meier.

Der er foreløbig givet 165 advarsler og 10 udvisninger ved VM. Det giver et gennemsnit på 2,84 gule kort per kamp. Ved VM i Sydafrika for fire år siden var tallet på 3,77, og i Tyskland i 2006 blev der uddelt hele 5,39 advarsler i gennemsnit per kamp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip