Tidligere topfolk i Parken risikerer fire år i fængsel

De to tidligere topfolk i Parken Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup kan risikere at skulle sidde i fængsel i op til fire år.

Det er strafferammen for kursmanipulation efter Lov om Værdipapirhandel.

- Vi har tiltalt dem efter paragraf 39, som har en strafferamme på op til fire års fængsel, siger vicestatsadvokat Hans Fogtdal fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kaldet Bagmandspolitiet.

Bagmandspolitiet har torsdag rejst straffesag mod den tidligere bestyrelsesformand og tidligere direktør for kursmanipulation vedrørende aktier i Parken.

De er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med aktiekøb foretaget af Parken Sport & Entertainment.

Begge nægter sig skyldige.

Flemming Østergaard havde ikke regnet med, at Bagmandspolitiet ville rejse tiltalte.

- Jeg har taget det til efterretning, og jeg må sige, at det selvfølgelig er en overraskelse for mig. Men det er i og for sig også en lettelse, at der kommer en afgørelse på denne sag, så vi kan få den afsluttet.

- Nu har jeg i tre år cirka hver tredje måned måttet læse i aviserne, at der kunne blive rejst tiltale med alt, hvad det medfører, og det, må jeg da indrømme, har været en belastning, siger Flemming Østergaard til Ritzau.

Jørgen Glistrup har via sin advokat, Karoly Nèmeth, meddelt, at han på "ethvert punkt afviser anklagemyndighedens opfattelse af sagen".

Bagmandspolitiet kræver samlet cirka 17,7 millioner kroner konfiskeret fra de to tidligere Parken-topfolk i forbindelse med deres udnyttelse af aktieoptioner i 2008.

Der er i alt rejst tiltale mod fire personer og de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

Ud over den daværende bestyrelsesformand og den daværende direktør er der således rejst tiltale mod yderligere to personer, hvor der i øjeblikket er nedlagt navneforbud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip