Tidligere UCI-boss: Armstrong var offer for heksejagt

En af Lance Armstrongs gamle støtter, Pat McQuaid, som tilbage i 2012 udtalte om den pensionerede amerikanske cykelstjerne og dopingsnyder, at "der ikke var plads til ham i cykelsporten", har ændret holdning - radikalt.

Den tidligere præsident for Den Internationale Cykelunion (UCI) har tilsyneladende igen fået varme følelser for den syvdobbelte Tour de France-vinder, som for et par år siden blev frataget alle sine sejre i det franske løb på grund af doping.

- Armstrong er et offer. Travis Tygart igangsatte en heksejagt mod ham støttet af Dick Pound, siger Pat McQuaid med henvisning til chefen for det amerikanske antidopingagentur (Usada) og den tidligere præsident for det internationale antidopingagentur (Wada).

- Han var offer for Usada's heksejagt.

Citatet fra 2012, da McQuaid ønskede Armstrong langt væk fra alt, der havde med cykelsport at gøre, tager ireren nu afstand fra.

- Det var en meget følelsesladet pressekonference, og det sagde jeg dengang på vegne af cykelsporten. Jeg tænker ikke nødvendigvis det samme nu, siger Pat McQuaid.

Pat McQuaid og Lance Armstrong har en lang historik. Blandt andet måtte McQuaid for år tilbage - efter mange beskyldninger - indrømme, at han havde modtaget donationer fra Lance Armstrong, mens amerikaneren var på toppen af sin karriere.

Disse penge skulle være Armstrongs støtte til køb af antidopingudstyr, lød forklaringen fra McQuaid.

Ekspræsidenten har ikke meget til overs for Usada, der førte sagen mod den amerikanske mangemillionær, som siden er faldet fra berømmelsens tinder.

- Når Usada siger, at det var det mest sofistikerede dopingsystem i sporten, så er jeg ikke enig. Tidligere dopingsager som eksempelvis Festina-sagen var lige så sofistikeret som Armstrongs.

- Lance har skabt mange problemer for sig selv siden med den måde, han håndterede Usada-sagen på. Men jeg mener, at det var et oneman-show, og at Usada jagtede ham. Usada kom med en masse udtalelser om beskyttelse af rene atleter, men statistikken viser ikke, at de beskytter rene atleter.

- For den tid, de brugte på at teste Lance Armstrong, og den tid, som Wada brugte på det samme, lå på et minimum. Gennem hele hans karriere, siger Pat McQuaid.

Pat McQuaid svarer klart "nej" til spørgsmålet om, hvorvidt han har haft kontakt til den tidligere syvdobbelte Tour de France-vinder på det seneste.

- Den sidste kontakt, vi havde, var før Usada's rapport, siger Pat McQuaid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip