Tidligere Uefa-præsident: Ingen kan vælte Sepp Blatter

Om cirka to måneder gør tre håbefulde mænd et forsøg på at vælte den mangeårige præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, når der er præsidentvalg.

Men hverken portugiseren Luis Figo, hollænderen Michel van Praag eller den jordanske prins Ali Bin Al Hussein har en chance for at besejre Blatter, siger Lennart Johansson, manden der i 1998 tabte Fifa-præsidentvalget til schweizeren.

- Blatter kommer til at vinde i første runde, men jeg kan ikke sige med hvor meget.

- Han ved, hvordan man skal gøre det, og hvordan man skal håndtere tingene, siger den i dag 85-årige Lennart Johansson ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Svenskeren var fra 1990-2007 præsident for det europæiske fodboldforbund (Uefa).

I 1998 udfordrede han den daværende generalsekretær i Fifa, Sepp Blatter, i kampen om at afløse den aldrende brasilianer Joao Havelange som Fifa-præsident.

Blatter vandt og har siden siddet sikkert på posten, også selvom hans navn adskillige gange er blevet bragt i forbindelse med bestikkelse og anden korruption.

- Jeg er ikke overrasket over, at han har kunnet blive siddende som præsident siden 1998, han er en ekstremt intelligent mand. Men det handler selvfølgelig om, hvordan man udnytter sin intelligens.

- Men han er smart og arbejder meget hårdt. Jeg kunne ringe til ham klokken 7.30, og så var han i gang med at arbejde, siger Lennart Johansson.

Forholdet mellem ham og Sepp Blatter var på frysepunktet, da Lennart Johansson var Uefa-præsident, og det har ikke ændret sig, efter at han i 2007 tabte præsidentvalget i Uefa til franskmanden Michel Platini.

- Han (Blatter) siger end ikke goddag, når vi ser hinanden. Han undgår mig, siger Lennart Johansson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip