Tidligere Uefa-præsident: Platini-aftale var hemmelig

Den tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) Lennart Johansson blander sig nu som en ny central stemme i sagen om mulig korruption i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Johansson hævder, at ingen kendte til en økonomisk aftale mellem den nuværende Uefa-præsident Michel Platini og den afgående Fifa-præsident Sepp Blatter.

Svenskeren, som var Uefas præsident fra 1990 til 2007, afslører, at Uefa aldrig blev informeret om udbetalingen på to millioner schweizerfranc (over 13 millioner danske kroner) fra Fifa til Platini.

Det var denne mistænkelige pengeoverførsel fra 2011, for arbejde Platini skulle have udført for Fifa mellem 1999 og 2002, som har gjort, at både Blatter og Platini i øjeblikket er suspenderet fra fodbold i 90 dage.

Det er Fifas etiske komité, som har suspenderet de to topledere.

Johansson, som også var højtstående Fifa-medlem i perioden, siger, at han burde have fået information om den aftale, som var indgået mellem Platini og Fifa.

- Det er helt sikkert, at Blatter burde have informeret om denne aftale. Den information fik vi aldrig. Det hørte jeg ingenting om i min tid i Fifa, siger Johansson til Inside World Football.

Da sagen eksploderede, kom det som en stor overraskelse for Johansson, at Blatter havde haft en arbejdsaftale med Platini. Det har været holdt hemmeligt for de fleste, mener han.

- Der er tale om ganske mange penge. Ingen kan sige, det er en lille sum. Jeg ser nu, at Platini hævder, at han havde en kontrakt med Fifa. Jeg har aldrig hørt om den, siger den 85-årige svensker.

Da Platini modtog pengene i 2011, havde franskmanden allerede overtaget præsidentsædet i Uefa i 2007 efter Johansson, som fortsatte med at være til stede på møderne som såkaldt ærespræsident.

Johansson siger, at der aldrig blev snakket om den udbetaling, som nu har ført til, at Platini er placeret på sidelinjen.

- Jeg havde nok ventet, at en udbetaling som den ville blive rapporteret til Uefa. Det skulle Platini have fortalt om. Jeg ville i hvert fald have gjort det.

- Jeg ville have sagt, at jeg havde en kontrakt med Blatter, som nogen måske ville kritisere.

- Jeg ville forklare, at det var penge, jeg fik for udført arbejde, og at det, jeg siger, er sandt, og der er ikke noget tvivlsomt omkring det, siger Johansson.

Udbetalingen efterforskes af schweiziske myndigheder og bliver et emne på Uefas krisemøde torsdag i Nyon. Her kan Platini ikke deltage, fordi han er suspenderet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip