Tidligere undersøger: Jeg fremlægger sandheden i næste uge

Norsk politi kunne ikke finde nye informationer, der kunne holde i en retssag, i sin nye undersøgelse af branden på Scandinavian Star i 1990.

Men tidligere hovedundersøger for Søfartsstyrelsen i Danmark, Flemming Thue Jensen, vil næste uge præsentere, hvad han mener at kunne bevise om branden, der kostede 159 personer livet.

- Der er stor forskel på, hvad sandheden er, og hvad der kan bevises i en retssag. Derfor forstår jeg også godt, at norsk politi ikke har kunnet finde stærke nok beviser. Men det har ikke noget at gøre med, hvad sandheden er.

- Den har jeg delvist redegjort for, og nu kommer resten på et pressemøde i Oslo næste uge. Når folk har hørt det, vil ingen være i tvivl om, hvem der har påsat branden, hvordan det er gjort, og hvad motivet var, siger Flemming Thue Jensen.

Han var hovedundersøger på Scandinavian Star for Søfartsstyrelsen, og han har efter sin pension sat sig for at præsentere, hvad han ved om branden.

- Jeg er den eneste, der kan gøre det. Jeg var den første på det skib, og jeg har en viden, ingen andre har.

- De efterladte og pårørende fortjener at være fuldt og klart orienteret om, hvad der skete på Scandinavian Star, siger Flemming Thue Jensen.

Han fortæller, at han vil sætte navn på de tre personer, han mener, påsatte branden og forsagede de mange dødsfald.

- Jeg er helt kold over for en potentiel injuriesag. De pårørende fortjener at vide, hvad der skete.

- Der har været så mange fortielser i denne her sag, lige fra den udspillede sig i 1990. Folk fortjener sandheden, og det har jeg gjort til min mission. Det er på tide, at sandheden kommer frem, siger Flemming Thue Jensen.

Han vil afholde pressemødet i Oslo i næste uge sammen med "Stiftelsen efterforskning af mordbranden Scandinavian Star".

Flemming Thue Jensen gav i tidligere på året forklaring til norsk politi, men holdt dele af den ude af offentligheden. Det er hele forklaringen, han vil præsentere i næste uge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip