Tidligere Wada-boss skal undersøge doping i Rusland

Antidopingorganisationen Wada vil nu undersøge omfanget af doping i Rusland. Det sker på baggrund af tv-udsendelsen i den tyske tv-station ARD, som anklager Rusland for at dope sine idrætsfolk systematisk.

Det meddeler Wada tirsdag.

Organisationen oplyser også, at det er canadieren Dick Pound, som er tidligere præsident i Wada, der skal stå bag undersøgelsen.

- Wada er glad for, at Richard Pound og professor Richard McLaren har sagt ja til at se nærmere på de alvorlige dopinganklager, som så dagens lys gennem den tyske tv-udsendelse, siger Wada-præsident Craig Reedle ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Den uafhængige kommission har som sin væsentlige opgave at undersøge beskyldningerne fra dokumentarudsendelserne og andre oplysninger, som Wada har modtaget separat for at afgøre, om der er sket brud på dopinglovgivningen.

- Hvis der viser sig at være brud på reglerne, vil Wada sørge for, at alle personer eller organisationer bliver behandlet i henhold til det gældende Wada-kodeks, siger præsidenten videre.

TV-stationen ARD sendte for nylig en udsendelse med titlen "Tophemmelig doping - sådan laver Rusland sine vindere".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip