Tidligere zoo-chef om giraf-debat: Fuldstændig hysterisk

Den mangeårige direktør for København Zoo, Bent Jørgensen, er forarget over de mange protester, der er kommet fra hele verden over aflivningen af giraffen Marius.

- Det har jo været fuldstændig hysterisk. Proportionerne er jo helt væk, når CNN står og filmer tårnet i Zoo, som om der er blevet begået et terrorangreb. Dyr dør jo.

- Jeg har selv været med til at aflive tre unge hantigre i 1980'erne, fordi der ikke var nogle zoologiske haver, der kunne aftage dem, siger den 80-årige pensionist til metroxpress.

Balladen startede søndag, da København Zoo aflivede giraffen, og efterfølgende obducerede den offentligt foran de fremmødte børn og voksne for til sidst at fodre kadaveret til havens løver.

Episoden har medført, at København Zoo de seneste dage har været udsat for adskillige trusler, en proteststorm på de sociale medier og hackerangreb fra store dele af verden.

Kritikerne er især gået hårdt til Zoos videnskabelige direktør Bengt Holst, der har forsvaret beslutningen over for alverdens medier.

Men Bent Jørgensen mener, at Bengt Holst har håndteret sagen "forbilledligt":

- Han har trods de hysteriske reaktioner fra især Amerika bevaret roen. Det virker jo som om, at folk fuldstændig har glemt, hvor kødet kommer fra, når de spiser en svinekotelet eller går ned og køber en burger, siger han til metroxpress og tilføjer:

- Vi slagter altså millioner af svin i Danmark om året, uden at nogen tænker over det - og svin er altså mere intelligente end giraffer.

- Og når man køber tre kyllinger for 100 kroner nede i supermarkedet, kan man være sikker på, at de har haft et mindre værdigt liv, end Marius havde.

Tingene havde således ikke set anderledes ud, hvis Bent Jørgensen stadig havde siddet i direktørstolen i København Zoo, som han stod i spidsen for fra 1979 til 1994.

- Han døde hurtigt og smertefrit. Det er meget barskere ude i naturen. Hvis folk vidste, hvad der foregår ude i naturen, ville de sikkert også kræve naturen lukket øjeblikkeligt, siger han til metroxpress.

/ritzau/

 

Dagens Gossip