TIDSLINJE: Svensk jagt på formodet ubåd

Den formodede russiske ubåd, der angiveligt befinder sig i Stockholms midterste skærgård, er blevet set ved tre forskellige lejligheder siden fredag. Den seneste observation kom det svenske forsvar i hænde søndag formiddag.

Fredag 17. oktober:

* Det svenske forsvar oplyser, at der er igangsat en aktion i Stockholms skærgård efter oplysninger om fremmed undervandsaktivitet i området.

* Oplysningerne er ifølge det svenske forsvar troværdige.

* Over 200 personer fra forskellige militære enheder bliver sat ind i eftersøgningen.

Lørdag 18. oktober:

* Forsvaret øger eftersøgningsindsatsen.

* Spekulationer om at det kan være en russisk ubåd tager ekstra fart, da Svenska Dagbladet skriver om, at svenske efterretningen allerede torsdag opfangede et nødråb på russisk.

*Avisen skriver desuden, der foregik krypteret radioaktivitet mellem en station i skærgården og enklaven Kaliningrad, hvor den russiske Østersøflåde har sin base.

Søndag 19. oktober:

* Det russiske forsvar afviser, at der er et russisk fartøj den svenske skærgården.

* Svenska Dagbladet skriver, at det russiske forskningsskib Professer Logachev er på vej i retning mod Stockholm. Den russisk-ejede olietanker NS Concord, som har ligget stille i internationalt farvand ud for Stockholm, begynder lørdag aften at sejle mod øst.

* Det svenske forsvar oplyser om en ny observation af den fremmede undervandsaktivitet, der var gjort tidligere søndag. Der har været tre forskellige observationer tre forskellige steder i Stockholms skærgård.

* Et fotografi af observationen søndag bliver offentliggjort af forsvaret.

/ritzau/NTB

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip