Tigerjagt optrappes nær Paris

De franske myndigheder satte fredag formiddag mere mandskab ind i en jagten på en tiger, som er blevet set ved Disneyland uden for Paris.

Politifolk og snesevis af soldater fra en militærbase i området indledte en ny eftersøgning klokken 7.00 fredag morgen i landsbyen Montevrain, skriver avisen Le Monde.

Det var her, kattedyret blev observeret torsdag - kun et stenkast fra Disneyland, som ligger omkring 40 kilometer øst for Paris.

Natten til fredag ledte en helikopter med et varmesøgende kamera efter dyret, men eftersøgningen har ikke ført til resultater, skriver Le Monde.

Indbyggerne i kommunerne Montévrain, Chessy og Chalifert bliver fortsat opfordret til at køre i bil, hvis de skal ud, og undgå skovområder.

Politifolk står vagt ved skoler og institutioner fredag morgen, mens myndighederne forsøger at regne ud, hvor dyret kan være.

Hverken Disneyland, et lokalt omrejsende cirkus eller en zoologisk have med rovdyr 30 kilometer væk vil kendes ved en undsluppen tiger.

Men de øjenvidner, som har set tigeren, og de eksperter, der er sat på sagen, er ikke i tvivl om, at det drejer sig om en tiger på omkring 70 kilo. Kilder i politiet siger, at der er fundet spor efter dyret.

- Der er ikke tvivl om, at det er en tiger, siger Robert Picaud, der deltager i eftersøgningen uden for den franske hovedstad sammen med over 100 andre - udstyret med hunde, geværer og bedøvelseskugler.

Men det er et mysterium, hvor dyret kommer fra. Kilder i politiet siger, at en tigerjagt er vanskelig, da dyret kan skjule sig højt oppe i et træ i timevis.

Dyreværnsgruppen Peta har indtrængende opfordret myndighederne til at udvise "tilbageholdenhed og medfølelse" i jagten på tigeren.

- Situationen kunne være undgået, og dette bør være en påmindelse til offentligheden om, hvilke farer der er ved at holde vilde dyr i fangenskab, siger dyreværnsgruppen videre.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip