Tilbagevendt målvogter ligner Pytlicks EM-trumf

En klar forstærkning. Sådan lyder det fra alle hjørner af den danske EM-trup om den tilbagevendte håndboldmålvogter Sandra Toft, der søndag aften gør slutrunde-comeback i åbningskampen mod Ukraine.

Sammen med Lotte Grigel er Toft det markante nye navn i den danske trup i forhold til sidste års VM-bronzehold. Toft var med ved EM for to år siden, men blev derefter bremset af en knæskade, der satte hende udenfor i adskillige måneder.

Et klubskifte til Larvik og hård træning har bragt hende tilbage i en anderledes fokuseret udgave end tidligere, mener landstræner Jan Pytlick.

- Hendes positur i målet har ændret sig, hun holder sin overkrop på en anden måde. Hun er blevet fysisk stærkere og mere eksplosiv. Hun går et stort mesterskab i møde, siger Pytlick.

25-årige Sandra Toft blev tidligere kritiseret for at "sætte sig tidligt", og det var en kendt sag for modstanderne, at man med fordel kunne skyde højt i målet.

Sådan er det ikke længere, bemærker den mangeårige landsholdskeeper Karin Mortensen. Hun har ligesom Pytlick lagt mærke til, at Toft er kommet hjem fra Norge med en ny stil.

- Hun har tidligere været for flyvsk og har satset for meget. Nu virker det til, at hun har noget selvtillid og tålmodighed og en rigtig fed attitude i målet, som sender et godt signal til modstanderne, lyder det fra den dobbelte OL-guldvinder.

Tofts nye klub er altdominerende i den norske liga og har foreløbig maksimumpoint i Champions League. Den danske målmand har meldt sig til landsholdstjeneste med en bagage på 19 sejre i 19 kampe.

- Jeg spiller og træner med bundrutinerede stjernespillere. Der er jo et helt andet fokus og et andet pres deroppe, og det er egentlig fedt, siger Sandra Toft selv.

Sammen med Rikke Poulsen udgør hun den danske målvogterduo ved EM, der for Danmarks vedkommende begynder med mødet med ukrainerne søndag aften klokken 20.30.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip