Tilfældigt offer dræbt på banegård: 13 år til drabsmand

Ofre for alvorlige forbrydelser er sjældent tilfældige personer, som ikke har en eller anden relation til gerningsmanden. Men det var ikke desto mindre tilfældet, da 44-årige Morten Friis lillejuleaftensdag 2013 blev dræbt på Maribo Banegård.

33-årige Nicolaj Bo Andersen skal nu 13 år i fængsel for drabet. Dommen er faldet onsdag ved Retten i Nykøbing Falster.

- Den tiltalte har forklaret til politiet, at det slog klik for ham. Vi ved ikke, hvorfor han begik drabet. Det må anses som fuldstændig tilfældigt, siger anklager Susanne Bluhm til Ritzau.

Morten Friis skulle angiveligt med et tog fra Banegården. Formentlig er han kommet for sent til toget, og efterfølgende har Nicolaj Bo Andersen rettet kontakt til ham.

Offeret afviste angiveligt at tale med den 33-årige mand, og det fik Nicolaj Bo Andersen til at angribe Friis med en kniv.

- Det er i hvert fald, hvad han har forklaret til politiet. Han har ikke ønsket at udtale sig i retten, siger Susanne Bluhm.

Morten Friis Andersen blev tildelt flere knivstik både i halsen og på kroppen.

Efter drabet oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau, at den drabssigtede var psykisk uligevægtig.

Det fremgår da også af anklageskriftet i sagen, at man fra anklagemyndighedens side har overvejet den mulighed, at Nicolaj Bo Andersen skulle have en anden straf end fængsel.

Det skyldes ifølge Susanne Bluhm, at man op til sagens behandling i retten har afventet resultatet af en mentalundersøgelse. Konklusionen på undersøgelsen var, at Andersen er egnet til en almindelig fængselsstraf.

I hovedreglen er det kun klinisk sindssyge eller stærkt retarderede personer, som i alvorlige sager, såsom drabssager, undgår fængselsstraf og i stedet idømmes en psykiatrisk foranstaltning.

Nicolaj Bo Andersen overvejer nu, om han vil anke byrettens dom til Østre Landsret. Beslutningen skal træffes, inden der er gået to uger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip