Tilfreds Lars Løkke: Vækstaftale med regeringen er god

Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, er godt tilfreds med de rammer for en vækstpakke, som partiet sammen med regeringen er fundet frem til tirsdag aften.

Særligt glæder partiformanden sig over at have gennemtrumfet en større lempelse af energiafgifterne - de såkaldte PSO-afgifter - end regeringen havde lagt op til i sit udspil.

- Den her aftale er god, hvor der samtidig er nogle ting, som vi har lagt meget vægt på, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har lagt meget vægt på, at energiafgifterne skulle falde, og det er faktisk lykkedes mere end at fordoble den lempelse på energiafgifterne, som regeringen havde lagt op til. Det er rigtig positivt, tilføjer partiformanden.

Inden forhandlingerne med Venstre havde regeringen selv foreslået at lempe og afskaffe energiafgifter for cirka seks milliarder kroner for virksomheder, mens Venstre fra starten har ønsket en større lempelse.

I den endelige aftale mellem regeringen og Venstre er man blevet enige om at gennemføre PSO-lempelser for 13,2 milliarder kroner frem mod 2020.

- Det er også lykkedes at finde en løsning på beskæftigelsesområdet. Jeg tror ikke, at der er grund til at lægge skjul på, at der har været en ideologisk kant i forhold til, hvilken rolle fagbevægelsen og a-kasserne skal spille, siger Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Der har vi lavet en løsning, hvor jobcentrene fortsat er omdrejningspunktet. Det har været vigtigt for os, ligesom det har været vigtigt for os, at vi får et mere effektivt beskæftigelsessystem.

Regeringen og Venstre er også blevet enige om rammerne for en beskæftigelsesreform, der blandt andet vil indføre hyppigere samtaler i ledighedsperioden, og som i det overordnede billede vil fokusere på at få ledige tilbage i arbejde.

Regeringen er blevet enig med Venstre om rammeaftalerne, men der forestår stadig forhandlinger med de øvrige partier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip