Tilfreds Richie Porte avancerer: Det var en god dag

I udgåede Chris Froomes fravær er det Richie Porte, der skal sørge for succes for Team Sky i dette års Tour de France. Foreløbig lever australieren op til forventningerne.

På lørdagens 8. etape var han den eneste af klassementrytterne, der kunne følge med de to topfavoritter, Alberto Contador og Vincenzo Nibali på den sidste kilometer.

- Det var en vild afslutning, og der var nogle hårde stigninger. Men jeg synes selv, at jeg havde en god dag med Vincenzo Nibali og Alberto Contador lige foran mig. Jeg er glad for den måde, etapen forløb på, siger Richie Porte.

Etapen var præget af et langt udbrud, mens Tinkoff-Saxo overtog styringen af favoritfeltet og skruede voldsomt op for tempoet på de afsluttende stigninger.

- Det er ikke nødvendigt for os at sætte os frem og kontrollere, når et andet hold (Tinkoff-Saxo, red.) kontrollerer tempoet som i dag, forklarer Richie Porte.

Han er med sin flotte præstation på lørdagens etape avanceret til en samlet tredjeplads. Blot 14 sekunder efter Jakob Fuglsang, der fortsat er nummer to.

- Vi tager de næste etaper, som de kommer. Men vi er rigtig glade for, hvor vi står efter i dag, siger Richie Porte.

/ritzau/

 

Dagens Gossip