Tilfreds U21-landstræner efterlyser kynisme efter 2-2

12/06/2015 00:07

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det var overordnet set en tilfreds Jess Thorup, der efter torsdagens 2-2-kamp mod Sverige i Lyngby evaluerede sit reservespækkede holds indsats.

Det ærgrer dog U21-landstræneren, at hans hold indkasserede en sen svensk udligning få minutter før tid i den sidste testkamp før EM i Tjekkiet.

- Det er ingen hemmelighed, at spillerne fik rigtig meget ros i omklædningsrummet.

- Men jeg sluttede også af med at nævne et ord som kynisme. Når vi skal til en slutrunde, bliver det rigtig vigtigt, at vi er kyniske.

- Det kunne være noget af det, som vi kan tage med fra denne kamp, at når vi fører 2-1 fem minutter før tid, så skal vi køre den hjem, siger Jess Thorup.

U21-landstræneren måtte ændre på sit taktiske koncept allerede efter et kvarter. Midterforsvareren Patrick Banggaard fik et direkte rødt kort, da han begik straffespark.

Alligevel var Danmark dominerende mod et ikke særligt opfindsomt svensk hold.

- Med de spillere, vi havde til rådighed, var det vigtigt, at vi både som hold og individer spillede en god kamp. Det var der mange, der gjorde, og det gjorde vi også som hold.

- Vi lukkede mere eller mindre svenskerne ned, selvom vi spillede med en mand i undertal i lang tid.

- Vi kreerede de bedste chancer, også i forhold til omstillingsspillet, som var noget af det, vi skulle øve os på. Så overordnet set er jeg meget godt tilfreds, siger Jess Thorup.

Landstræneren måtte se Uffe Bech udgå efter en halv times spil.

De første prognoser ser dog positive ud for fløjen fra FC Nordsjælland, der fik et hårdt slag omkring læggen.

- Jeg skal bruge de næste par dage med lægestaben til at evaluere, hvordan det ser ud. Men umiddelbart skulle der ikke være problemer, siger Jess Thorup.

Han mangler seks spillere fra sin EM-trup, som i øjeblikket er med A-landsholdet til lørdagens EM-kvalifikationskamp mod Serbien.

Jannik Vestergaard, Pierre Emile Højbjerg, Andreas Christensen, Pione Sisto, Viktor Fischer og Yussuf Poulsen støder søndag til U21-landsholdet, der på onsdag møder Tjekkiet i Prag i den første kamp ved EM.

/ritzau/