Tillidsmand på Tican: Levebrød er væk for 160 kolleger

Fredag var en trist dag for de 160 ansatte på slagteriet Tican i Fjerritslev, som kunne gå hjem med visheden om, at deres sidste arbejdsdag på slagteriet nærmer sig.

Ifølge Johnny Olsen, tillidsrepræsentant på Tican, var stemningen blandt kollegerne "noget træls" efter beskeden om, at ledelsen har besluttet at lukke slagteriet.

- Det er 160 af mine kolleger, hvis levebrød bliver revet væk fra dem. Men samtidig er der forståelse for, at man ikke kan drive en virksomhed, der giver et underskud hver evig eneste uge, siger Johnny Olsen.

Tillidsfolkene fik beskeden torsdag aften på direktørens kontor.

- Vi blev forelagt tallene for produktionen og fik beskeden om, at man vil indstille produktionen i Fjerritslev inden for tre måneder. Det var en hård melding, men det værste var, da kollegerne fik det at vide. De kommer jo til mig og spørger - hvad nu, siger Johnny Olsen.

Ticans administrerede direktør, Ove Thejls, gav selv de ansatte beskeden om, at slagteriet er indstillet til lukning. Ledelsen har meldt ud, at man nu i tre uger skal forhandle om en mulig løsning.

- Vi har 21 dage til at finde en løsning på, hvordan virksomheden kan blive ved med at eksistere. Men som jeg ser det, er det utopi, at der er noget, der hedder Tican i Fjerritslev efter den 7. november, siger Johnny Olsen.

Andre steder i branchen er lukninger blevet afværget ved, at de ansatte er gået med til at få mindre i løn. Men slagteriet står ikke til at redde, siger Johnny Olsen.

Det afgørende slag kom med lukningen af det russiske marked, hvor virksomheden i Fjerritslev har solgt de fleste varer til. Men slagteriet har kæmpet for sin eksistens gennem længere tid.

Ticans Fjerritslev-afdeling udbener grisenes forender, og det er et stykke tid siden, at det har været en god forretning, siger Johnny Olsen.

- Det er for dyrt at lade os udbene en forende i forhold til at sende hele forenden til Tyskland eller Polen. Man taber penge på at producere i Danmark, siger tillidsmanden for de 160 ansatte.

- Selvom Rusland skulle åbne den dag i morgen, så vil det underskud, man har kørt med i Fjerritslev betyde, at det vil være umuligt for os at tjene penge både til virksomheden og os selv, tilføjer han.

/ritzau/