Tillidsmand: PET skal have arbejdsro hurtigst muligt

Samarbejdet mellem den nye PET-chef, Jens Madsen, og Rigspolitiforeningen skal i fokus nu, hvor yderligere to topchefer må forlade PET efter voldsom kritik af samarbejdet mellem efterretningstjenestens ledelse og ansatte.

Og samtidig er det vigtigt for PET's virke, at de knap 800 ansatte får arbejdsro, siger formanden for Rigspolitiforeningen, Jørgen Olsen, der repræsenterer de menige politifolk i PET.

- Jeg ser fremad nu og håber meget, at man finder frem til de rigtige løsninger for at undgå fremtidig ballade i PET. Det er dybt tragisk, at dette har kunnet foregå, siger han og fortsætter:

- Min tilgang er, at jo hurtigere PET kan komme videre og få ro til at udføre sit arbejde jo bedre.

Ekstra Bladet skriver torsdag, at PET's operative chef, Magnus Andresen, og politiinspektør Jesper Grønbech begge stopper med øjeblikkelig virkning.

Deres afgange sker, efter at avisen onsdag skrev om en kritisk konsulentundersøgelse af forholdene i efterretningstjenesten, som afslører ledelsessvigt og alvorlige samarbejdsproblemer.

Det elendige arbejdsklima har allerede kostet tre topchefer jobbet - herunder den tidligere øverste chef i PET Jakob Scharf.

Formand Jørgen Olsen glæder sig til for alvor at komme i gang med samarbejdet med den nye PET-chef, Jens Madsen, der kommer fra en stilling som øverste chef i bagmandspolitiet.

- Han er et helt andet menneske, som virker meget troværdigt. Så vi og de lokale tillidsrepræsentanter i PET har valgt at have tillid til Jens Madsens projekt, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip