Tillykke: Evigt unge Cher runder skarpt hjørne i dag

Morten Larsen

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Det er ikke let at se, da dagens fødselar har været en flittig gæst under plastikkirurgernes knive og andre remedier, men i dag kan den amerikanske sangerinde Cher fejre sin 70 års fødselsdag.

Den sorthårede divas borgerlige navn er Cherilyn Sarkisian, og hun fik sit gennembrud for seks årtier siden, da hun udgav sangen 'I Got You Babe' med kæresten Sonny Boy, som senere indtog rollen som ægtemand i et turbulent forhold.

Hurtigt strøg kærlighedssangen til tops på de amerikanske og britiske hitlister, og succesen blev fulgt op med hits som 'The Beat Goes On' og 'Baby Don't Go'.

Cher startede sin musikalske karriere som backingsangerinde for den amerikanske producer Phil Spector, der rystede branchen med en helt ny lyd, den såkaldte 'Wall of Sound', der kom datidens soul- og rockmusikere til gode. 

Som solist indspillede Cher i 1966 nummeret 'Bang Bang (My Baby Shot Me Down'), der varslede en solokarriere i det efterfølgende årti, halvfjerdserne, der bød på endnu et vendepunkt i kvindens liv, da hun i 1975 blev skilt fra ægtemanden Sonny Bono.

Læs også: Tillykke: I dag ville Dirch Passer være fyldt 90 år

Cher har senere fortalt, at hun overvejede at begå selvmord, da ægteskabet med sin musikalske partner var præget af jalousi og utroskab fra mandens side.

Under deres 11 år lange ægteskab var parret et kendt ansigt på de amerikanske tv-skærme, da de i tre år havde deres eget underholdningsprogram, The Sonny & Cher Comedy Hour, der i flere år præsenterede flotte seertal.

I 1980'erne vandt Cher stor anerkendelse som skuespiller på det store lærred og de skrå brædder, og i 1988 modtog hun en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle med filmen 'Lunefulde måne'.

Et gigantisk comeback kom i 1998 med albummet 'Believe', der solgte over 20 millioner eksemplarer.

Flere andre kunstnere forsøgte at efterligne titelnummerets brug af vokaleffekten auto-tune, mens Cher selv havde travlt med at optræde på en omfattende turné.

I 2005 valgte hun at sige farvel til turnelivet med en afskedskoncert i Hollywood Bowl, hvilket dog ikke fik Cher til at droppe musikken – for tre år siden udgav hun sit seneste album, 'Closer to the Truth',  der generelt set fik fine anmeldelser.

Se her Chers flotte musikvideo til mega-hittet 'Believe':

 

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler: