Tilskuer skaber panik: Vader ind mellem Formel 1-biler

Det endte uden en ulykke, men det kunne fredag være endt fatalt for en Formel 1-tilskuer i Kina.

Tilskueren invaderede banen under træningen, fordi han ville ind i pitten til Ferrari-teamet. Tilskueren mente at have en billet, der gav ham lov til at prøvekøre en af de legendariske røde biler.

Ifølge det franske nyhedsbureau afp klatrede tilskueren over et hegn og ud på asfalten, som han løb over. Angiveligt krydsede han banen mellem to biler i fart - Marcus Ericssons Sauber og Nico Hulkenbergs Force India - der begge var i gang med træningen.

Han forcerede derefter en mur ind mod pitten, hvorefter han roligt gik ned mod Ferraris garage, mens han ifølge en official viftede med sin billet og råbte, "jeg har en billet, jeg vil have en bil".

Herefter blev tilskueren ifølge en official tacklet af vagter, som overleverede manden til politiet. Den pågældende official vurderer overfor afp, at manden snarere var "skør" end "beruset".

Når en mand kan slippe ud på banen, hvor bilerne kører med 250 kilometer i timen, er der tale om en alvorlig sikkerhedsbrist, hvilket de kinesiske arrangører næppe er særligt stolte af.

Der har tidligere i Formel 1-historien været eksempler på tilskuere, der slap ind på banen og dermed udsatte sig selv og kørerne for høj risiko.

Den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton var hurtigste mand ved begge fredagens træninger. Løbet i Kina køres søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip