Tilstrømning giver forlænget stemmetid i Aarhus

Skrevet af admin

|

19/11/2013

Dagens topnyheder

Bekymringen for, at vælgerne endnu engang skal svigte de kommunale valg, er flere steder gjort til skamme. Endda i en sådan grad, at der er kø for at nå at krydse af på de meterlange stemmesedler.

I Aarhus er tilstrømningen til valgstederne ifølge Aarhus Stiftstidende lige til det sidste så stor, at fristen for at stemme forlænges til efter klokken 20, hvor valgstederne normalt lukker i hele landet.

Det må ses som en sejr for den store kampagne for at få flere danskere til at stemme.

Kampagnen har ikke mindst handlet om at få flere unge til at stemme, og i den ungdomsrige studieby Aarhus er vælgerne strømmet til valgstederne hele dagen.

Og det fortsætter altså ifølge avisen her til aften. Det er baggrunden for beslutningen om at forlænge fristen for at stemme.

Hvor længe, der vil være åbent, er p.t. uvist.

Klokken 18 havde 53,4 procent af de stemmeberettigede århusianere sat kryds på stemmesedlen, og det er en markant stigning i forhold til kommunalvalget i 2009, hvor kun 40,4 havde stemt på det samme tidspunkt.

Ser man tilbage til 2005, havde 49,5 procent stemt på dette tidspunkt.

Mens århusianerne ved aftenstide står i kø hele vejen fra rådhuset i Aarhus og helt over til Ridehuset for at komme ind og stemme, så er der også på blandt andet Samsøgades Skole et andet sted i midtbyen mere end en halv times ventetid på at komme til stemmeurnen.

/ritzau/