Tiltale: 40-årig direktør stjal 90 millioner fra russer

Russiske millioner og trusler om likvidering. Det lyder som en film, men det er, hvad der udspiller sig i en sag i Københavns Byret fredag.

I anklageskriftet er en 40-årig svensk statsborger med russisk baggrund i Københavns Byret tiltalt for groft bedrageri og underslæb.

Manden nægter sig skyldig og håber sammen med sin forsvarer, Jesper Køppen Mieritz, at blive frifundet.

Faktisk er to mænd tiltalt, men den ene sidder i øjeblikket fængslet i Belgien, og det har ikke været muligt at få ham udleveret til Danmark. Hans forsvarsadvokat, Preben König, vil ikke oplyse, hvorfor han sidder fængslet.

Baggrunden for sagen er den 40-åriges manøvre helt tilbage i januar 2007 i Danmark.

Han var direktør i et anpartsselskab med adresse i København. Her fik han de ansatte i Sydbank til at overføre penge til en konto i Letland, og derefter blev millionerne sendt videre til den tiltaltes egen lomme, mener anklagemyndigheden.

Det drejer sig om et beløb på cirka 90 millioner kroner.

Men det var stik imod hensigten med anpartsselskabets penge, der kom fra Vladimir Illyich Nekrasov, som ifølge anklager Martin Stassen var ejer af Ruslands største kosmetikkæde.

I september 2009 meldte den tiltalte sig selv til Københavns Politi, efter at Nekrasov i januar 2007 troppede op i København og anmeldte sagen til politiet.

Den 40-årige mand blev dengang varetægtsfængslet, og dansk politi var tidligere kommet i besiddelse af oplysninger om, at den forurettede angiveligt via sine kontakter til den russiske mafia havde bestilt en likvidering af den tiltalte.

Sagen har tidligere været behandlet i civilretten, hvor Nekrosov fik medhold. Det fik derfor Københavns Politi til at rejse en reel straffesag, og det er nu den, der behandles.

Der er afsat yderligere otte retsdage.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip