Tiltale: Brian Holm befølte syvårig pige

Den tidligere professionelle cykelrytter Brian Holm krænkede tilbage i april en syvårig piges blufærdighed ved blandt andet at røre hende i skridtet.

Det er påstanden i anklageskriftet mod Brian Holm, som Ritzau er kommet i besiddelse af onsdag morgen.

Brian Holm skulle natten til 26. april have rørt eller klappet pigen kortvarigt i skridtet, står der i anklageskriftet.

Derudover skulle han blandt andet, ifølge pigen, have taget eller forsøgt at tage et billede af hende.

Onsdag formiddag indledes sagen mod den 51-årige Brian Holm ved Retten på Frederiksberg med forventet dom ud på eftermiddagen.

Brian Holm stod selv frem 27. maj på et hasteindkaldt pressemøde og fortalte, at han var sigtet for at have krænket et barn under 12 år, efter at det var kommet frem, at en kendt sportsstjerne var blevet sigtet.

Det gjorde han, selv om hans advokat havde frarådet ham at stå frem.

- Jeg står frem her nu. For jeg vil ikke gå og lege skjul. Jeg vil ikke spille usynlig i flere måneder, sagde en stærkt bevæget Brian Holm, som ifølge sin forsvarsadvokat, Karoline Døssing Normann, nægter sig skyldig i tiltalen.

Den tidligere cykelrytter har ikke været anholdt, mens politiet har efterforsket sagen.

Brian Holm var professionel fra 1986 til 1998 og var en værdsat hjælperytter, som dog også hentede 11 sejre i blandt andet cykelløbene Paris-Bruxelles og Paris-Camembert.Han tilstod i 2002, at han havde dopet sig i sin aktive karriere.

I dag er Brian Holm sportsdirektør for cykelholdet Omega Pharma-Quick-Step og konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune. Han har dog søgt orlov, mens sagen står på.

/ritzau/

 

Dagens Gossip