Tiltale: Fire hackere blokerede 3F's dagpengesystem

Fire mænd er tiltalt for en række hackerangreb, og mandag formiddag indleder Københavns Byret sagen mod mændene, der ifølge anklagemyndigheden tilbage i sommeren 2012 iværksatte en række hackerangreb.

De fire tiltalte nægter sig skyldige.

Hackerne nedlagde en række foreningers hjemmesider. Det drejede sig blandt andet om 3F, LO og Socialdemokraterne.

Politiets efterforskning har været særdeles omfattende, og en del af bevisførelsen består af chatkorrespondancer mellem de fire tiltalte, som anklagemyndigheden læser højt for retten.

Kun to af de fire tiltalte er til stede i Københavns Byret, da den ene fraværende er bortrejst til Spanien og ifølge anklagemyndigheden ikke har ønsket at møde op, mens den anden er sygemeldt.

Ved angrebet på 3F's arbejdsløshedskasse blev omkring 30.000 arbejdsløse i et par døgn hindret i at indberette dagpenge elektronisk.

Hackerangrebene bestod i såkaldte DOS-angreb, som er en form for stress-angreb, hvor de fire mænd ved hjælp af værktøjer sendte utallige forespørgsler til hjemmesiderne, der til sidst ikke kunne stå imod.

Anklageren fortæller i retten, at de fire tiltalte har brugt skiftende dæknavne, når de har skrevet på hjemmesider og debatfora for at forsøge at slette deres spor.

Politiet har tidligere meddelt, at de fire tiltalte er medlemmer af hackerkollektivet Anonymous.

Anonymous har dog i en Youtube-video dementeret, at de fire tiltalte har noget tilhørsforhold til gruppen.

Ifølge politiet udsprang angrebene af konflikten på Restaurant Vejlegården, som fagforeningen 3F i sommeren 2012 blokerede, fordi restauranten havde indgået ny overenskomst uden om 3F.

Udover 3F, LO og Socialdemokraterne blev HK og DSU ramt af angrebene.

Der er berammet yderligere otte retsmøder i løbet af april, hvor blandt andre it-kyndige skal afgive forklaring.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip