Tiltale: Smuglere fyldte container med marokkansk hash

I sommeren 2013 sidder en mand i Marokko og taler i telefon med en kumpan i København. De to mænd lægger detaljerede planer om, hvordan de skal smugle en 20 fods container fyldt med hash til Danmark, hvor flere købere venter på deres del af det enorme kvantum.

Hjemme i København opretter to andre mænd et firma til brug for indsmuglingen, der omfatter "ikke mindre end 500 kilo" hash.

Sådan lyder en af påstandene i et omfattende anklageskrift mod syv mænd, der står tiltalt for på kryds og tværs at have smuglet mindst 1640 kilo hash til Danmark i perioden fra august 2012 til efteråret 2013.

Tre af de tiltalte har desuden ifølge politiet ved en lejlighed forsøgt at smugle flere hundrede kilo hash ind i landet.

Deres plan mislykkedes, da en smugler, der allerede er dømt, blev anholdt på Rødby Færgehavn klokken 6.10 om morgenen 17. juni 2013 med 285,33 kilo hash i sin bil.

I anklageskriftet, der ligeledes omfatter røveriforhold og anklager om fremsættelse af trusler ved opkrævning af narkogæld, optræder der imidlertid navne på i alt 20 mænd.

Foruden de syv tiltalte er der tale om påståede bagmænd samt aftagere af den indsmuglede hash. Nogle af dem er allerede blevet dømt, mens andres sager behandles særskilt.

Derudover omtaler anklagemyndigheden adskillige ukendte medgerningsmænd.

I et af den kommende straffesags 20 forhold står seks af mændene tiltalt for i forening med en række medgerningsmænd at have smuglet 100 kilo hash ind i Danmark, hvor det blev solgt til "ukendte købere i københavnsområdet".

Handlen, der fandt sted på et tidspunkt mellem oktober 2012 og januar 2013, skulle ifølge politiet have indbragt smuglerne 295.000 euro. Det svarer til i omegnen af 2,2 millioner kroner.

Sagen indledes torsdag i Københavns Byret, hvor der foreløbigt er afsat 15 retsdage. Dommen forventes at falde sidst på året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip