Tiltalt for altandrab bad kæreste holde mund

Hun var sikker på, at Nikolaj Dyrner var blevet dræbt, og at det var hendes egen kæreste, der havde gjort det.

Sådan lød beskeden fra den 30-årige tiltalte TC's kæreste, da hun igennem sin advokat ringede til politiet 14. januar. På det tidspunkt var Nikolaj Dyrner ikke set i seks dage.

Fredag formiddag har Retten i Lyngby indledt sagen mod TC, som er tiltalt for at have dræbt den 28-årige familiefar og tømrer Nikolaj Dyrner. Drabet skulle være sket 9. januar ved at skære halsen over på Nikolaj Dyrner og efterfølgende lagt liget på en altan i Lyngby.

TC har et sammenbidt udtryk i ansigtet i Retten i Lyngby. Han har hvid skjorte på med en grå trøje ud over, mørkt hår og tætklippet skæg. Han nægter sig skyldig og forklarer, at han ikke kan huske ret meget fra aftenen.

Anklageren siger i retten, at kærestens advokat havde fortalt til politiet, at kæresten og hendes datter havde opholdt sig i lejligheden 9. januar, hvor de havde hørt slagsmål. Da det var overstået, havde de set, at Nikolaj Dyrner lå livløs på gulvet.

Den tiltalte havde sagt til dem, at de skulle holde mund om, hvad de havde set. Næste morgen var Nikolaj Dyrner væk. Hun var sikker på, at Nikolaj var død, men hun vidste ikke, hvor han var.

Den 30-årige er tiltalt for at havde placeret liget på lejlighedens altan, hvor det lå indtil det blev fundet af politiet om aftenen 14. januar.

Ifølge anklageren viste en obduktion af Nikolaj Dyrner, at han havde været stærkt påvirket af alkohol og også af amfetamin ved drabstidspunktet. Ifølge den dræbtes kæreste, havde hun også indtryk af, at der den pågældende aften var blevet drukket tæt.

Politiet bankede på den tiltalte TC's dør 11. januar, da det viste sig, at det var der, den dræbte sidst havde været. Ifølge den tiltalte havde Nikolaj Dyrner rigtigt nok været der. De var kommet op og slås over nogle penge, men han var gået igen om natten.

Dommen står til at falde omkring 1. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip