Tiltalt betjent: Jeg har gjort mit arbejde korrekt

En tiltalt politibetjent fra Vestegnens Politi prøver torsdag at forklare sig ud af anklagen om, at han blandt andet har undladt at skrive rapporter om møder med en kilde i det kriminelle miljø. Ifølge ham er rapporterne forsvundet på ledelsens skrivebord.

Han er også tiltalt for i efteråret 2011 at videregive fortrolige oplysninger om Københavns Politis arbejde til kilden, som ikke var godkendt som en såkaldt meddeler.

Derudover sidder den 39-årige betjent torsdag på anklagebænken i Retten i Glostrup for at bede kilden om at tilbageholde oplysninger om en mulig opbevaringsadresse for et gerningsvåben for Københavns Politi.

Adressen gav han videre telefonisk, forklarer han. Han havde nemlig fået at vide af ledelsen, at han ikke skulle skrive den ned i en rapport.

Anklager Line Scharf spørger den tiltalte, om han var klar over, at han efter hvert møde og hver samtale med kilden skulle skrive rapport om, hvilke oplysninger kilden gav, og hvilke aftaler der blev indgået.

- Det har jeg gjort i forbindelse med møder med kilden, ja, siger den tiltalte.

Anklageren kigger uforstående på tiltalte og spørger, hvorfor der så ikke er fundet nogen rapporter fra 2011.

Tiltalte fortæller, at han først sender en såkaldt valideringsrapport med navn og cpr-nummer på kilden til ledelsen. I efterfølgende rapporter om møder med kilden nævner betjenten ikke kildens navn.

- Jeg skriver bare, at det er en kendt kilde, som ønsker at være anonym. Det vil de fleste kilder jo. Omverdenen skal ikke vide det, for så bliver de fremstillet som stikkere, siger betjenten.

Det er ifølge betjenten ledelsens ansvar at kæde de efterfølgende rapporter sammen med den første valideringsrapport. Ellers er de simpelthen ikke til at finde igen, forklarer han.

Anklager Line Scharf spørger også den tiltalte, hvorfor han har givet oplysninger fra kriminalregistret om tre personers aktuelle og tidligere kriminalitet videre til kilden.

Det er den måde, man arbejder med oplysninger fra kilder på, siger han.

- Hvis en kilde ringer med oplysninger, så er det nødvendigt at vide, om han taler sandt, og om de personer, han taler om, findes. Jeg er nødt til at kontrollere det, siger han.

Der ventes at falde dom 10. december.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip