Tiltalt for at dræbte HA-rocker: Jeg skylder dem intet

Skrevet af admin

07/04/2015

Mest læste i dag

- Jeg skylder dem intet, og jeg vil aldrig nogensinde betale penge til terrorister.

Så klar i mælet er 33-årige RC, der tirsdag i Retten i Aalborg er tiltalt for manddrab og forsøg på manddrab.

En tvist om økonomi førte til, at et fuldgyldigt medlem af Hells Angels sammen med sin 38-årig kammerat troppede op på den tiltaltes bopæl i Hobro i juni 2014.

Besøget gik grueligt galt, da den 33-årige bevæbnet med haglgevær affyrede skud mod de to. Det førte til, at rockeren Martin Helbo Axelsen afgik ved døden, mens kammeraten blev alvorligt såret.

Den 33-årige mand erkender at have skudt, dræbt og såret mændene, men hævder, at han handlede i nødværge, da han frygtede for sit liv.

De tre mænd kendte alle hinanden og konflikten udsprang af en økonomisk uoverensstemmelse.

RC blev ringet op af Martin Helbo Axelsen få dage før hændelsen.

- Han ville tale med mig om en gammel sag om en fyr, der skylder Martin penge, som siger, at han har penge til gode hos mig, forklarer tiltalte i retten.

Tiltalte forklarer, at han sagde til Martin Helbo Axelsen, at han ikke ville mødes eller involveres, men Axelsen insisterede. Derefter kontaktede tiltalte Nordjyllands Politi for at søge hjælp.

- Jeg ville gerne, at politiet var til stede under mødet med Martin, som skulle foregå hjemme hos mig, men det kunne ikke lade sig gøre, siger RC.

Anklager Inger Munch Hansen spørger RC, hvorfor han ikke arrangerede mødet et offentligt sted med videoovervågning.

- Så ville andre menneske blive involveret og komme i fare, og rockere er da ligeglade med, om der er overvågning. Det kommer bare til at gå ud over mange flere, siger RC i sin forklaring, der efterfølgende blev modtaget med fnis blandt tilhørerne.

- Da de kommer hjem til mig, siger de, at jeg skylder dem penge. Jeg begynder at tænke, at nu slår de mig ihjel. Jeg går op ovenpå, finder mit jagtgevær, går ned ad trappen, lukker øjnene og affyrer to skud.

RC kontakter sin far, der herefter ringer til alarmcentralen.

Sagen fortsætter resten af ugen, og der ventes at falde dom i næste uge.

/ritzau/