Tiltalt for Esther-drab: Jeg lider af druk-blackout

Skrevet af admin

|

03/12/2014

Dagens topnyheder

28-årige MC har gang på gang teet sig afsindigt i fuldskab, og hver gang har han ikke kunnet huske noget efterfølgende.

Svigtende hukommelse præger også MC onsdag ved Retten i Odense, hvor han sidder tiltalt for at have kværket 79-årige Ester Jørgensen til døde under et drikkelag i hendes lejlighed i februar.

- Jeg har før fået at vide, at jeg under et blackout har troet, at der var rockere efter mig, hvor jeg er sprunget ud af en kørende bil, fortæller MC under anklager Heidi Colbæks afhøring af ham.

Også den nat i februar, hvor Esther Jørgensen mistede livet, fik MC meget at drikke, og hukommelsen svigtede. Det sidste, han husker, er, at han befinder sig i lejligheden og får skældud af den ældre dame for at ødelægge nogle ting.

- Der er en skål og et krus, der er ødelagte, og så er der kastet en flaske på fjernsynet. Jeg kan huske, at jeg græder og undskylder, fortæller MC.

Derefter husker han kun, at han og Esther Jørgensen gik til ro. Han sov på en sofa, og næste morgen lå Esther Jørgensen død på gulvet i sit soveværelse.

MC ringede selv efter en ambulance, men er efterfølgende blevet tiltalt for drab. Han nægter sig skyldig.

Hans forsvarer vil under sagen gerne have lov til at føre et vidne, som kan belyse, hvorvidt MC har været i en såkaldt patologisk rus. Det vil eventuelt kunne betyde, at han kan gøres straffri på samme måde som en sindssyg gerningsmand.

Retten har endnu ikke taget stilling til, om man vil efterkomme forsvarerens ønske med hensyn til den del af bevisførelsen.

Noget tyder dog på, at MC har været i en eller anden tilstand af vanvid i nattens løb. For om morgenen var hans T-shirt revet itu.

- Jeg har før revet T-shirts i stykker. Jeg kan ikke fortælle dig hvorfor. Jeg kan ikke huske det. Det har været, når jeg har drukket, og jeg har haft blackout, fortæller MC og tilføjer, at han har oplevet blackouts fem-seks gange.

Heidi Colbæk vil gerne vide, hvorfor MC ikke helt holder sig fra alkohol, når han har oplevet blackouts så mange gange.

- Jeg mente jo ikke, at jeg kunne gøre nogen ondt. Jeg har aldrig gjort nogen ondt, fortæller MC.

Der ventes at falde dom i sagen fredag i næste uge.

/ritzau/