Tiltalt fandt kollegas lig på altan efter drukaften

- Jeg vil meget gerne tilstå, men jeg kan ikke få lov til det, fordi jeg ikke kan sige, hvad der er sket.

Sådan siger den 30-årige tiltalte TC i Retten i Lyngby, hvor sagen mod ham blev indledt fredag.

Han er tiltalt for at have dræbt sin kollega - den 28-årige tømrer og familiefar Nikolaj Dyrner - 9. januar 2014 ved at skære halsen over på ham og for at have gemt ham på sin altan efter drabet.

I vidneskranken kaster den tiltalte frustreret overkroppen ind over bordet og siger, at han intet kan huske, og at han ikke ved hvorfor.

- Jeg ved godt, at jeg har gjort det, og jeg er virkelig ked af det, men jeg kan ikke finde rundt i det her. Jeg synes, at jeg skylder en forklaring på det her, især over for Nikolajs familie, men det kan jeg ikke give dem, siger han.

Anklageren, Bente Schnack, læser en rapport højt, hvor den tiltalte TC tidligere har forklaret sig. I rapporten står det beskrevet, hvordan TC kan huske, at han morgenen efter en drukfyldt aften med den afdøde i sin lejlighed fandt ham på sin altan.

- Dagen efter lå afdøde ude på altanen. Han var rullet ind i et tæppe. Afdøde lå lige uden for altandøren med fødderne ind mod lejligheden og hovedet ud mod gården. Der stod en pose jord oven på hans hoved. Han flyttede den og så, at han var død, står der i rapporten.

Bente Schnack kigger op fra rapporten på den tiltalte, som nikker - sådan var det. Men han husker intet om selve hændelsen, hvor Nikolaj Dyrner blev dræbt.

Han husker, at han havde været sammen med den afdøde om aftenen 8. januar. Nikolaj Dyrner havde haft en flaske vodka med, og den drak de sammen plus cirka otte øl hver.

Tiltalte husker også, at de om aftenen havde talt om nogle penge, som Nikolaj Dyrner skyldte den tiltalte for et stykke tømrerarbejde, de havde lavet sammen.

Derudover havde den afdøde sagt noget grimt om den tiltaltes kæreste - måske at Nikolaj Dyrner havde været sammen med hende, og de var kommet op at slås. Mere husker han ikke.

Flere af Nikolaj Dyrners familiemedlemmer og venner er fredag til stede i retten. Flere af dem græder, da TC bliver vist ind i retten, og da han afgiver forklaring. TC har en hvid skjorte på med en grå trøje ud over. Han har mørkt hår og mørkt tætklippet skæg.

Der ventes at falde dom i sagen 1. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip