Tiltalt: Følte sig truet til at lokke taxachauffør i baghold

Skrevet af admin

22/10/2015

Dagens topnyheder

En 18-årig mand er ved Retten på Frederiksberg tiltalt for at lokke en taxachauffør i baghold 31. oktober sidste år. Her overfaldt han og en gruppe unge mennesker chaufføren og stjal 1000 kroner fra ham, mener anklageren.

Den 65-årige chauffør døde senere af sine kvæstelser.

Torsdag forklarer den 18-årige i retten, at han var til stede, men ikke deltog i det brutale og rå overfald.

Han erkender samtidig, at det var ham, der bestilte taxaen fra selskabet Taxi Nord ud til Herbergvej i Brønshøj i København.

Det gør han, fordi han føler sig truet af nogle ældre fyre, som han i et tidligere grundlovsforhør har beskrevet som medlemmer af den kriminelle bande "Brothers" fra Mjølnerparken.

- Jeg skal mødes med min ven i Bellahøjparken, inden vi skal i byen. Men han har to ældre fyre med sig. De har knojern, en kniv og en lang metalgenstand med, siger den 18-årige i retten om den aften i oktober.

- De siger, at min ven har taget røven på dem, og det har konsekvenser. Derfor skal vi hjælpe dem med et røveri. De sætter et nyt simkort i min telefon og siger, at jeg skal bestille en taxa, og det er vigtigt, at den medbringer et cykelstativ. Så gemmer de sig.

Da taxaen ankommer til Herbergvej, beder den 18-årige chaufføren sætte stativet på bilen. Idet han gør det, kommer de tre andre mænd ud fra deres skjul og overfalder den 65-årige.

- Det hele går så stærkt. Jeg står bare og kigger på, mens de tæsker ham og gennemroder bilen. Så flygter vi alle sammen. Jeg er hurtigst, så jeg ved ikke, hvor de andre bliver af, lyder det fra den 18-årige.

Flugten ender med en taxatur til natklubben Zen, hvor den tiltalte forklarer, at han drikker sine smerter væk.

Endnu en 18-årig sidder tiltalt for dødsvolden. Begge nægter sig skyldige.

/ritzau/