Tiltalt i fyrværkerisag: Jeg solgte kun lovligt krudt

En 30-årig mand, der er tiltalt for at have solgt dødbringende krysantemumbomber, afviser at være skyld i tre personers død forrige nytårsaften.

- Jeg solgte familieposer med raketter og batterier til venner og bekendte, siger den 30-årige, der er tiltalt for uagtsomt manddrab og for at have udsat andre for fare.

- Det var lovligt fyrværkeri, jeg solgte, siger han.

Retten i Aalborg har mandag taget hul på det retslige efterspil efter de blodige fyrværkeriulykker ved Hobro nytårsaften 2014/2015.

På anklagebænken er den 30-årige, der ifølge anklageskriftet har solgt det potente fyrværkeri, som dræbte en 37-årig mand og to personer på 24 og 25 år.

Men den 30-årige afviser at have solgt krysantemumbomber, hverken til de personer der omkom ved affyring af bomberne eller til andre.

Han erkender dog at have opbevaret 109 kanonslag i sit hjem.

En 25-årig mand er også på anklagebænken i sagen. Han er tiltalt for at have købt to af de dræbende bomber fra den 30-årige og derefter at have videresolgt dem til sin mester, den 37-årige blikkenslager, der omkom.

Den 25-årige erkender at have leveret fyrværkeri til sin mester. Men han var ikke klar over, hvor farligt det var, og han vil i øvrigt ikke sige, hvor han fik det fra.

- Det kommer ikke sagen ved, siger han gentagne gange i retten.

Den 25-årige har ellers under tidligere afhøring hos politiet udpeget den 30-årige som leverandøren.

Begge de tiltalte er meget fåmælte og viser tydeligt ubehag ved at sidde i vidneskranken.

Der vil blive afhørt ni vidner i sagen, som ventes afsluttet tirsdag middag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip