Tiltalt i narkosag indsamlede penge i zoologisk have

Københavns Byret forsøger torsdag eftermiddag at holde styr på modstridende forklaringer i en af danmarkshistoriens største sager om hashsmugling.

Fire personer er tiltalt for organiseret hashsmugling til og fra Danmark på op imod 5,4 ton hash - svarende til cirka 111 millioner kroner. De fire tiltalte nægter sig skyldige.

Personerne har ifølge anklagemyndigheden haft hver deres roller, hvor en var penge-kurér, mens de tre andre stod for pengeindsamlingen i Københavns-området.

- Det er rigtigt, at jeg blev ringet op af L, der bad mig hente nogle penge. Jeg ved ikke noget om hash. Jeg troede, at det handlede om hans bilforretning, forklarer M i retten med henvisning til L's bilbutik.

Herefter indkrævede M lystigt penge rundt i og ved København. Ifølge anklageskriftet fandt møderne blandt andet sted i København Zoo.

- Det er rigtigt, at vi mødtes i zoologisk have, men jeg kan ikke huske, hvem jeg mødtes med, lyder det fra M.

Egentlig erkender M at have indsamlet penge rundt omkring. Han nægter dog, at pengene havde noget med hash at gøre.

Den formodede pengekurer, en 66-årig kinesisk kvinde, er anklaget for at have transporteret i alt 111 millioner kroner frem og tilbage til Holland.

Kvinden er i retten nydeligt klædt, velsoigneret og forholder sig gennem hele dagen rolig, mens tolken stilfærdig oversætter fra dansk til kinesisk.

Ved retsmødets afslutning løber hun ned og omfavnede et par danske tilhørere, der begge står med tårer i øjnene.

Svimlende store millionbeløb er ikke et ukendt fænomen i hashbranchen. I 2009 blev en tysk kvinde, der gik under tilnavnet "Madam Blå", idømt seks års fængsel for at have transporteret 31,5 millioner kroner ud af landet.

Den kinesiske kvinde er tiltalt for at have transporteret langt over tre gange så meget.

Hun beskyldes også for at have stillet lagerhal til rådighed for hash-afsenderen i Holland.

Politiet har døbt denne sag Operation Moneymaker.

På mandag skal de resterende to tiltalte afgive forklaring.

/ritzau/

 

Dagens Gossip