Tiltalt for knivstikkeri ved Forum nægter fortsat drab

Da 18-årige Taher Ben Tarek Saadaouii sidste år blev stukket i maven med en kniv, var det ikke meningen, at han skulle dø.

Det fastholder den 20-årige gerningsmand, der mandag ved Retten på Frederiksberg er tiltalt for manddrab.

- Jeg ved godt, at jeg ikke kan ændre det faktum, at der er en, der er død. Det skal jeg selvfølgelig have en straf for, siger han i retten, da dommeren spørger, om han har noget at sige, inden der skal tages stilling til spørgsmålet om skyld.

- Men jeg ved selv, at jeg ikke på noget tidspunkt har haft nogen intentioner om at dræbe. Jeg kan ikke erkende noget, der ikke passer, siger han.

En mandag eftermiddag i september sidste år tog den 20-årige hen til handelsgymnasiet Niels Brock på Frederiksberg. Her opsøgte han Taher Ben Tarek Saadaouii, som, han mente, havde lagt an på hans kæreste.

Allerede da han om morgenen tog i skole, havde den 20-årige taget en kniv med i sin taske. Ifølge hans egen forklaringen ville han dog kun bruge den til selvforsvar.

På vej til Niels Brock fandt han en handske, som han tog på den hånd, som endte med at føre kniven. Den tiltalte påstår dog, at handsken blot skulle skåne hans knoer, hvis det kom til slagsmål.

På et tidspunkt under diskussionen skulle den 18-årige have kaldt kæresten en "so". Der slog det klik, har den tiltalte forklaret.

Han stak med et enkelt knivstik, som gik gennem offerets lever og legemspulsåre. Det lykkedes ikke lægerne at redde den 18-åriges liv.

Forsvarsadvokat Jane Ranum mener, at den 20-årige skal dømmes for vold med døden til følge, mens senioranklager Jakob Buch-Jepsen mener, at drabet virker planlagt.

- Jeg kan ikke se, at der kan være nogen tvivl om, at det er et klassisk drab lige efter bogen, sagde han tidligere mandag i retten, hvor der var mødt så mange pårørende op, at en del måtte stå.

Kendelsen om skyld bliver afsagt fredag morgen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip