Tiltalt lod livløs ligge i vandet: Gik i panik over hendes tandbøjle

En 34-årig tidligere dømt voldtægtsforbryder blev efter eget udsagn bange, da han efter en julefrokost sidste år havnede i en skurvogn med en kvinde, som han netop havde mødt på gaden i København.

Angsten skyldtes ifølge manden, at han pludselig fik øje på kvindens tandbøjle og derfor tænkte, at hun måske var mindreårig.

- Jeg blev rigtig bange, da jeg så den bøjle. Jeg har haft svært ved at vurdere, om hun var gammel nok, siger manden, der ved Københavns Byret er tiltalt for drabsforsøg, voldtægt, forsøg på voldtægt og for grov vold.

- Jeg går i panik. Jeg råber og skriger og ter mig som en idiot. Men jeg har ikke slået. Jeg har skubbet og råbt og skreget, siger manden torsdag i retten.

Den tiltaltes version af historien er imidlertid meget langt fra, hvad anklagemyndigheden forsøger at bevise.

Ifølge anklageskriftet blev den 23-årige kvinde overfaldet, slået bevidstløs og forsøgt voldtaget i skurvognen, der stod ved Kalvebod Brygge.

Fra skurvognen slæbte den tiltalte ifølge anklageskriftet sit offer hen til havnekanten og kastede den alkoholpåvirkede kvinde i vandet. Den 34-årige stod - hævdes det - passiv ved havnekanten og iagttog kvinden uden at hjælpe hende eller at tilkalde hjælp.

Kun ved at spille død overlevede kvinden forbrydelsen, mener politiet.

Manden erkender både at have været i skurvognen og ved havnebredden, men hverken beskyldningen om vold, voldtægtsforsøg eller drabsforsøg kan han genkende.

Hans hukommelse er dog ikke helt klar - pludselig var kvinden bare hoppet i vandet, siger den tiltalte.

- Jeg kigger ned i havnebassinet og ser hende svømme. Jeg kunne ikke finde på bare at lade hende ligge. Men jeg tilkaldte ikke hjælp. Desværre, siger manden.

Den efterfølgende dag ringede den 34-årige selv til politiet og sagde, at han om natten havde set en rødhåret pige hoppe i havnen. Det førte til hans anholdelse.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen vil vide, hvorfor der i skurvognen er fundet en afrevet negl fra kvinden, ligesom blod fra både offer og gerningsmand angiveligt også var efterladt på stedet.

Det kan manden, der også er tiltalt for voldtægt og grov vold mod en anden kvinde, ikke svare på. Hvordan kvindens hudafskrabninger er opstået, ved han heller ikke.

Den 34-årige er tidligere dømt i Højesteret for en tredobbelt voldtægt. Hvis han kendes skyldig i de nye sager, bør han idømmes forvaring, mener anklagemyndigheden.

Der ventes dom 28. maj.

/ritzau/

 

Dagens Gossip