Time udnævner ebola-bekæmpere som årets personer

Tusindvis af læger, sygeplejersker og mange andre, der dagligt kæmper for at inddæmme sygdommen ebola og hjælpe de syge, er blevet tildelt den ære at få titlen årets personer af magasinet Time.

Aryn Baker, Times chef for magasinets Afrika-kontor, siger, at det har været hjerteskærende at rapportere om ebola, der først og fremmest hærger de tre vestafrikanske lande Sierre Leone, Guinea og Liberia.

- Men hver gang, jeg har skrevet om stigende dødstal, har jeg også skrevet om ekstraordinære mænd og kvinder, der risikerer alt - fra sygdom til mistillid og døden - for at standse ebola og hindre, at sygdommen tager flere liv, siger han.

Over 6000 mennesker er døde af sygdommen i årets løb, mens 17.000 er smittet. Der er intet middel imod ebola.

Magasinet har i sin udgave med årets personer plukket fem af ebola-kæmperne ud. Det er en hospitalsdirektør i Monrovia i Liberia, en ambulancekører og tre frivillige læger.

EU og Det Hvide Hus i USA roser Time for at fremhæve de mange mennesker i kampen mod ebola ved at give dem æren som årets personer.

- 2014 har været markeret af ebolaepidemien i Vestafrika og den frygt, som den har udløst verden over.

- Men endnu mere bemærkelsesværdigt har været svaret fra læger, sygeplejersker, epidemieksperter, lægehjælpere, soldater og frivillige, der er fløjet ind fra hele verden for at redde liv, mens de dagligt har sat deres eget liv på spil, siger Christos Stylianides, EU's ebola-koordinator.

Magasinet Time er kendt for hvert år at udpege en gruppe eller person, der har gjort sig særlig bemærket i løbet af året, og så give vedkommende æren af at være årets person.

Begrundelsen er, at det er en gruppe eller person, som "på godt eller på ondt har haft stor indflydelse på begivenheder i årets løb".

I 2013 fik pave Frans i Vatikanet æren. Året før, i 2012, var det præsident Barack Obama i USA.

/ritzau/dpa

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip