Tina blev behandlet af den “forkerte”: Nu nægter forsikringen at betale millionerstatning

En ulykke gav i 2008 Tina Lund fra Kolding en piskesmældsskade i nakken. Hendes arbejdsevne er kraftigt nedsat, og nu kæmper hun også mod sit forsikringsselskab.

 

Hun mener nemlig at have krav på en erstatning på to millioner kroner. Pengene vil selskabet ikke udbetale, fordi hun efter ulykken blev tilset af en sygeplejerske på skadestuen og ikke en læge.

 

Læs også: Tina lever med smerter hver dag og må kæmpe mod forsikringsselskab

 

- Det er helt urimeligt. Vi ser ofte, at mennesker, der er kommet til skade, ikke med det samme henvender sig til læge eller skadestue og får noteret, hvilke gener de har. Men Tina møder jo netop op på skadestuen og får udfyldt en skadestueregistrering og et notat lavet af en sygeplejerske, siger Tina Lunds advokat Anne Katrine Bay fra KLA Personskade til Dagens.dk.

 

Hun mener, det burde være valid dokumentation på linje med, hvis en læge havde skrevet notatet.

 

Sagen er principiel

 

Retslægerådet - som laver lægefaglige skøn i forbindelse med erstatninssager blandt andet - vil ikke hjælpe Tina Lund med dokumentation. Rådet holder fast i, at Tina Lund burde være blevet tilset af en læge.

 

Hun har sidenhen fået to hospitalers erklæringer på, at hun har en piskesmældsskade med varige mén.

 

- Selvom jeg har to lægelige erklæringer på, at jeg har fået piskesmældsskaden ved ulykken, så er det ikke nok. Forsikringsselskabet har hele vejen igennem forsøgt at mistænkeliggøre mig, siger en frustreret Tina Lund.

 

Sagen bliver behandlet ved Retten i Kolding onsdag den 11. juni.

 

- Under alle omstændigheder skal sagen køre, fordi den er så principiel for så mange mennesker. Her er det Tina, der er kommet i klemme, men det kunne ske for stort set alle, siger advokat Anne Katrine Bay.

 

Dagens.dk forsøger at få en kommentar fra forsikringsselskabets advokat.