Tinkoff-Saxo går i kødet på UCI-boss i sag om Kreuziger

Tinkoff-Saxo er i en sag om uregelmæssigheder i Roman Kreuzigers blodpas havnet i en verbal krig med præsidenten for den internationale cykelunion (UCI), Brian Cookson.

Cookson udtalte søndag til cyclingnews.com, at han ikke forstår, hvorfor Tinkoff-Saxo valgte at udtage Kreuziger til denne uges Polen Rundt, når det var kommet frem, at tjekken havde problemer med sit biologiske pas i 2011 og 2012.

I interviewet med cyclingnews.com slår Cookson fast, at uregelmæssigheder i blodpasset kan sidestilles med en positiv dopingprøve.

Tinkoff-Saxos manager Stefano Feltrin mener ikke, at cykelholdet har gjort noget forkert.

Da sagen dukkede op dagen før Tour de France, valgte Tinkoff-Saxo at trække Kreuziger fra det franske etapeløb.

Men da UCI i de efterfølgende uger ikke skred ind med en sanktion af den tjekkiske cykelstjerne, så valgte Tinkoff-Saxo i onsdags at udtage Kreuziger til Polen Rundt. To dage senere valgte UCI at suspendere Kreuziger.

Stefano Feltrin skriver i sit brev, at Tinkoff-Saxo hele tiden har været i god tro.

- Den 28. juni udtalte cykelholdet: Selv om han (Roman, red.) ikke vil køre løb nu, så vil holdet ikke midlertidigt suspendere Roman - medmindre det kræves af UCI eller det tjekkiske cykelforbund - før vi har modtaget yderligere information, skriver Feltrin i brevet.

- UCI reagerede ikke på udtalelsen, og det var vores klare forståelse, at rytteren ikke var suspenderet.

- Mere end en måned efter udtalelsen, så regnede Roman og holdet med, at han kunne køre med i Polen. Vi har trods alt kontrakt med rytteren og betaler hans løn, skriver Feltrin videre.

Tinkoff-Saxo-manageren mener også, at Brian Cookson modsiger sig selv i interviewet. UCI-præsidenten siger blandt andet, at han ikke kender hele den detaljerede sag, men samtidig slår Cookson fast, at der er tale om alvorlige uregelmæssigheder i blodpasset.

/ritzau/

 

Dagens Gossip