Tinkoff-Saxo: Kreuziger skal køre Polen Rundt

31/07/2014 15:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Cykelrytteren Roman Kreuziger skulle have kørt Tour de France for Tinkoff-Saxo, men en gammel dopingsag dukkede op kort forinden, og så blev den 28-årige tjekke vraget til truppen.

Den internationale cykelunion, UCI, har bedt Kreuziger om at levere yderligere informationer omkring målinger i det biologiske pas, der blev opfattet som mistænkelige.

Målingerne stammer fra tiden, hvor Kreuziger kørte for Astana - og ikke Tinkoff-Saxo. Men det var nok til at skabe for meget uro i Touren, så han blev droppet.

Nu gør Kreuziger i stedet comeback i World Tour-løbet Polen Rundt, der starter på søndag i Gdansk, og han er også i spil til Vuelta a Espana, bekræfter holdets manager Stefan Feltrin.

- I den måned, der nu er gået, har UCI ikke skredet ind overfor Kreuziger, og når unionen ikke suspenderer ham, ser vi ingen grund til at hindre ham i at konkurrere, siger Feltrin til cyclingnews.com.

I den syv dage lange polske rundtur skal Kreuziger agere hjælperytter for polakken Rafal Majka, der vandt to etaper og den prikkede bjergtrøje i Touren.

- Vi har vores meget klare antidopingpolitik, og den bliver ikke tilsidesat af, at vi lader ham køre igen.

- Vi aner ikke, om der overhovedet sker mere i sagen, og når han blev trukket fra Tour-truppen, var det udelukkende et spørgsmål om timing, forklarer Feltrin.

Kreuziger, der ikke har hørt fra UCI siden fremlæggelsen af yderligere dokumentation om sine blodværdier, har forberedt sig i højdetræningslejr i Passo Tonale i Italien og glæder sig nu til at komme i gang.

- Det var hårdt for mig at vende tilbage til træningen, men jeg kan mærke, at jeg er ved at finde rytmen. Jeg er stadig langt fra topformen, men jeg er kommet et godt stykke, sagde Kreuziger til sin egen hjemmeside for en uge siden.

/ritzau/