Tinkoff-Saxo sætter Kreuziger på startlisten igen

Farcen - eller i hvert fald historien - om den tjekkiske cykelrytter Roman Kreuziger fortsætter.

Bjarne Riis er sportslig leder på Tinkoff-Saxo, og sammen med sine øvrige sportsdirektører, har Riis valgt at sætte den stærke tjekke på startlisten til onsdagens italienske cykelløb Milano-Torino.

Cykelholdet valgte kort før Tour de France at suspendere Kreuziger midlertidigt, fordi den internationale cykelunion, UCI, mener, at han står til dopingkarantæne for uregelmæssigheder i det såkaldte biologiske pas.

Uregelmæssighederne stammer fra tjekkens tid på Astana-holdet i 2011 og 2012, og Tinkoff-Saxo bliver ved med at udfordre UCI's holdning.

Da der ikke skete mere hen over sommeren, tog Riis-mandskabet tjekken til nåde midt i august med håb om at kunne bruge ham i Vuelta a España.

Cykelholdets træk fik UCI til at skride ind med en formel suspendering, og den gav sportsdomstolen CAS, unionen ret i.

I sidste uge valgte den tjekkiske olympiske komité imidlertid at frikende Roman Kreuziger for alle anklager.

UCI plejer at anke den slags afgørelser til CAS, men unionen mangler stadig at fortælle, hvad den har i sinde at gøre i Kreuziger-sagen.

I forbindelse med sidste uges VM i den spanske by Ponferrada sagde UCI-præsident Brian Cookson, at UCI ønsker at etablere en ny og selvstændig sportsdomstol, som skal træffe afgørelser i alle større dopingsager, så man sikrer ensartede afgørelser.

Det sker imidlertid tidligst fra årsskiftet.

/ritzau/