Tinkoff-Saxo sender Valgren tilbage blandt fodfolkene

Michael Valgrens rolle som kaptajn på cykelholdet Tinkoff-Saxo er udspillet for denne gang efter debuten i Amstel Gold Race i søndags.

Med Rafal Majka tilbage på holdet må Valgren affinde sig med at være hjælperytter i onsdagens Fleche Wallone, hvor Majka sammen med Roman Kreuziger udgør spydspidserne.

Den udskiftning er helt efter bogen, men holdets sportsdirektør Sean Yates lægger samtidig ikke skjul på, at den unge dansker i hans øjne forspildte sin chance for at køre sig til et topresultat i Amstel-klassikeren søndag eftermiddag.

- Han svigtede sig selv og holdet, for han var ikke i den rigtige position for foden af Cauberg, hvilket var det første mål for ham. Uanset hvor stærk du er, er du ikke med i kampen, hvis du ikke sidder rigtigt før stigningen.

- Han var godt kørende, og derfor var det frustrerende for ham selv og holdkammeraterne. Han kunne have kørt sig selv på podiet, for han er hurtig. Det er en fejl, som jeg ikke håber, han laver i fremtiden, lyder det fra sportsdirektøren.

Valgren selv erklærer sig "nogenlunde tilfreds" med præstationen i det store løb, hvor han sluttede som nummer 22.

Men han erkender, at erfaringen nok manglede på de afgørende kilometer.

- Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke sad længere fremme på den sidste bakke. Og jeg var ikke vild nok i positionskampen på den efterfølgende nedkørsel. Det var en dum fejl, siger Michael Valgren.

Sportsdirektør Yates slår fast, at Valgren er i en læreproces, og at det skal med i ligningen, at han var oppe imod ryttere med 10 års erfaring.

- Det er noget, han lærer af. Jeg var skuffet, ligesom han selv. Han viste da, at han har potentiale, men det vidste vi i forvejen, siger Sean Yates.

- Alene det, at han var med favoritterne i afslutningen af et World Tour-løb på 258 kilometer, som er virkelig hårdt, vil give ham moral. Jeg er ikke vred overhovedet. På den anden side er det en forspildt mulighed.

Hvornår Valgren igen får rolle som kaptajn, har sportsdirektøren endnu ikke overblik over.

Det bliver formentlig ikke så ofte i denne sæson, fordi danskeren efter sit flotte debutår er forfremmet fra b-løbene til a-løbene på løbskalenderen.

Efter debuten i Amstel Gold Race ligger det fast, at der skal arbejdes med hårdheden og kynismen.

- Man skal være en dræber. I den sidste ende er det din karriere, der står på spil. Hvis du er blød, vil folk tromle hen over dig, som de også gør i det almindelige liv, siger Sean Yates.

/ritzau/

 

Dagens Gossip