Tinkoff-Saxo trækker dopingmistænkt rytter ud af Touren

Skrevet af admin

|

28/06/2014

Dagens topnyheder

Tinkoff-Saxo må undvære en af cykelholdets vigtigste ryttere i årets Tour de France.

Tjekken Roman Kreuziger har meddelt holdets sportslige ledelse, at han er ved at blive undersøgt af den internationale cykelunion (UCI) for mulig brug af doping.

UCI vil sandsynligvis rejse en disciplinærsag mod Kreuziger på grund af mistanke for at have forbrudt sig mod antidoping-reglerne.

- Holdet har besluttet, i enighed med Roman, at han ikke vil køre flere løb inklusive dette års Tour de France, indtil mere information bliver tilgængelig for holdet, skriver Tinkoff-Saxo i en pressemeddelelse.

Kreuziger er dog ikke suspenderet på nuværende tidspunkt, understreges det samtidig. Det sker kun, hvis UCI eller det tjekkiske cykelforbund kræver det.

Det er unormale tal i rytterens biologiske pas i 2011 og 2012, som er årsagen til balladen. Ifølge et ekspertpanel i UCI's antidoping-organ (CAFD) er værdierne i blodpasset unormale fra marts 2011 og frem til august 2011.

Og igen fra april 2012 og frem til slutningen af Giro d'Italia er blodpassets tal ikke normale. Begge perioder daterer sig tilbage til tiden, før Kreuziger kørte for Tinkoff-Saxo.

Allerede for et år siden - 28. juni 2013 - modtog Kreuziger et brev fra UCI, som skrev, at Kreuzigers data blev anset som værende mistænkelige. Han fik samtidig mulighed for at forklare uregelmæssigheder i blodpasset til CAFD og UCI.

3. oktober svarede Kreuziger ved hjælp af to uafhængige medicinske eksperter, at der ikke burde være grund til at se noget unormalt i blodpasset.

Siden den forklaring har Kreuziger ikke hørt noget fra UCI, indtil unionen 30. maj i år i et brev oplyste, at ekspertpanelet i CAFD ikke accepterede Kreuzigers forklaring.

Kreuziger har derfor søgt en tredje eksperts vurdering, og han har i en foreløbig rapport konkluderet, at der ikke er grund til at tro, at Kreuziger har benyttet sig af doping.

Tinkoff-Saxo oplyser desuden, at holdets egen lægestab ikke har fundet grund til at mistænke Kreuziger for regelbrud. Kreuziger er parat til forsvare sig mod alle anklager, lyder det videre.

Kreuziger var anset for at være en af Alberto Contadors vigtigste hjælperyttere i Touren. Han sluttede som nummer fem i sidste års løb.

/ritzau/